Güreş Şampiyonası'nda Kenger Ve Adar Elendi, Yeşilırmak Bronz Maçına Çıkacak

Güreş Şampiyonası'nda Kenger Ve Adar Elendi, Yeşilırmak Bronz Maçına Çıkacak

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Kenger ve Adar elendi, Yeşilırmak bronz maçına çıkacakÖzbekistan’ın başkenti Taşkent’te pazartesi günü başlayan Dünya Güreş Şampiyonası'nın dördüncü gününde kadınların minderdeki mücadelesi devam...

Dünya Güreş Şampiyonası'nda Kenger ve Adar elendi, Yeşilırmak bronz maçına çıkacak

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te pazartesi günü başlayan Dünya Güreş Şampiyonası'nın dördüncü gününde kadınların minderdeki mücadelesi devam ediyor.

Türkiye kadınlarda tek sporcuyla madalyaya giderken diğer sporcular ise elendi. Dün 48 kiloda mindere çıkan Evin Demirhan, bir maç kazanıp bir maç kaybederek elenirken bugün de üç güreşçimiz mindere çıktı. 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak 3 galibiyet bir yenilgi aldı. Yeşilırmak akşam seansında bronz maçına çıkacak. 75 kiloda Yasemin Adar ise Rus'u yendi, ABD'liye yenildi, bronz yarışında bir yenilgi daha alınca madalya şansını kaybetti ve elendi. 53 kiloda Merve Kenger de tek maç yaptı yenildi, rakibi de finale çıkamayınca elenen bir diğer güreşçi oldu.

YEŞİLIRMAK, BRONZ MADALYA İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nın dördüncü gününde 58 kiloda mücadele eden milli güreşçimiz Elif Jale Yeşilırmak, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak.

Dünya Şampiyonası’nda ay-yıldızlı mayo giyen başarılı sporcu Elif Jale Yeşilırmak, gün boyunca çıktığı kalite seviyesi yüksek maçlarda rakiplerine bir maç dışında üstünlük sağladı.

İlk turda Kazak rakibi Aizhan Ismagulova'yı 10-0’lık skorla ve teknik üstünlükle, ikinci turda ise Macar sporcu Emese Barka'yı 4-0’lık skorla mağlup eden milli güreşçi Yeşilırmak, çeyrek finale yükselen isim oldu.

Çeyrek finalde Rus sporcu Valeria Koblova karşısında minderden 9-0 mağlup ayrılan Elif, rakibinin finale kalması sonucunda repesaj maçına çıkmaya hak kazandı. Repesaj müsabakasında Moğol Munkhtuya Tungalag'ı 8-0 yenen Yeşilırmak, akşam seansında dünya üçüncülüğü için mücadele edecek.

Bugün mindere çıkan sporcularımızdan 75 kiloda Yasemin Adar, ilk turda Rus rakibini yenerek ikinci tura yükseldi. Ancak güreşçimiz bu turda ABD'li rakibine yenildi ve altın şansını kaybetti. Adar'ın da Yeşilırmak gibi yenildiği rakibi finale çıktığı için bronz madalya mücadelesi devam etti. Ancak Adar, repesaj maçında Çinli rakibine yenilerek bugün elenen ikinci Türk güreşçi oldu.

53 kiloda Merve Kenger de rakibine mağlup olarak elenen diğer güreşçimizdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.