Güreş minderinin Efe’leri

Güreş minderinin Efe’leri

Konya Merkez Güreş Hakem Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Uluslararası güreş hakemimiz Seyit Efenin oğlulları oğulları Şükrü Efe milli güreş hakemi, Ali Efe ise Aday güreş hakemi olarak güreş müsabakalarında ortaya koydukları performsları ile ta

Bilindiği gibi Uluslararası güreş hakemimiz Seyit Efe, aktif sporculuk döneminlerinde antrenörü Duran Koçak nezaretinde Konya Şekerspor’da uzun yıllar güreş yapmış, akabinde memur olarak görev yaptığı Medaş’ta zamanın Tek Meram Bölge Müdürü Burhan Şahin’in destekleri ile  Tek Meramspor da güreş takımını kurarak Hasan Bayraktar, Bilal Demirhan, Muzaffer Keskin, Ersin Çarşı gibi bir çok şampiyon güreşçiyi yetiştirmişti. Medaş’tan emekli olduktan sonra Atasporu güreşe hakem olarak hizmet vermeye devam eden Seyit Efe, yüksekokul mezuniyetinin ardından, aday olarak başladığı güreş hakemliğinde kısa zamanda başarı göstererek, sırası ile bölge, milli ve uluslara güreş hakemi statüsüne kadar yükselmiş ve ortaya koyduğu çalışma azmi ve sabrı  ile herkese örnek olmuştu.

Hangi zaman ve mekanda olursa olsun sürekli güreşin içinde çeşitli ünvanlar ile kalıcı hizmetleri bulunan Seyit Efe, şimdi de oğulları Şükrü ve ali’ye güreş hakemi olmaları için en büyük desteği veren kişi oldu. Halen milli hakem olarak güreş müsabakalarını yöneten Şükrü Efe, daha önce Konya’da yapılan Türkiye Güreş Şampiyonası esnasında yapılan milli hakemlik sınavına katılan 47 kişi arasında, bahsekonu sınavı başarı ile geçenlerden birisi olurken, geçtiğimiz günlerde Sivas’ta yapılan bir başka Türkiye güreş şampiyonasında uygulamalı sınava tabi tutuldu ve burada da başarılı olarak milli güreş hakemi ünvanını kazandı. Şükrü Efe aynı zamanda, Selçuk Üniversitesi Beden Eğtiimi ve Spor Yüksek Okulu 3. sınıf öğrencisi olarak tahsiline devam ediyor.

Kardeşi aday güreş hakemi Ali Efe ise yine Selçuk Üniversitesi Kadınhanı meslek Yüksek Okulu Doğalgaz bölümünden mezun oldu, geleceğin en başarılı hakemlerinden birisi olmaya aday güreş hakemi Ali Efe şimdi Selçuk Üniveristesi makina mühendisliği bölümüne dikey geçiş yapmak için çalışmalarını sürdürerek, eğitim ve öğretim hayatını da aynı başarılı performans ile devam ettirmeyi planlıyor.

Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı, güreşçiler kadar, güreş hakemliğininde zor bir meslek olduğunu belirterek, Konya olarak atasporu güreşte hem sporcu hem de hakem bazında oldukça başarılı bir durumda olduklarını, ayrıca Türk Güreş Hakemlerinin Dünya minderlerinde müsabakalardaki bilgi, birikim ve adil olma özellikleri açısından birinci sırada bulunduklarını vurguladı. İl Temsilcisi Sarı sözlerinin devamında Konyalı güreş hakemlerimiz Şükrü ve Ali Efe kardeşlerin güreş hakemi olarak atasporuna hizmet etmeleri baba mesleğini devam ettirmeleri açısından anlamlıdır. Konya Merkez Güreş Hakem Kurulu Başkanımız sayın Seyit Efe sırası ile güreş antrenörü ve hakem olarak ortaya koyduğu kalıcı hizmetleri ile spor camiasında güreşin duayeni olarak her zaman takdirle anılmaktadır. adaletli güreş yönetimleri ile Minderin Efeleri olmayı başaran Seyit Efe ve oğullarının başarılarının devamını diliyoruz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.