Gurbetçi Dursun Karatay Konyaspor’da

Gurbetçi Dursun Karatay Konyaspor’da

Konyasporda transfer çalışmaları sürüyor. Yeşil-beyazlı ekibin transfer ve futbol komitesi, hafta sonunda yapılan görüşmeler sonunda kesin anlaşmaya varılan gurbetçi oyuncu Dursun Karatayın transferini gerçekleştirdi..

Son olarak Avusturya Bundesliga takımlarından SCR Altach formasını giyen 25 yaşındaki Türk asıllı Avusturya vatandaşı olan Dursun Karatay ile dün sabah kulüp tesislerinde 2 yıllık sözleşme imzalandı. Zafer’de bulunan kulüp binasında gerçekleşen imza töreninde transfer-futbol Komitesi Üyesi, Alt Yapı Sorumlusu Abbas Kılınç hazır bulundu.
Konyaspor’un, Bank Asya 1.Lig’de başarılı olması adına yönetim kurulu olarak büyük gayret sarf ettiklerini belirten Transfer komitesi ve alt yapı sorumlusu Abbas Kılınç imza töreninde şu açıklamayı yaptı. “Alternatifi bol ve yaş ortalaması genç bir kadro oluşturduk. Kadroda yer alan tüm arkadaşlarımızın ortak düşüncesi Konyaspor’u 2009-2010 sezonu sonunda yeniden Turkcell Süper Lig’e taşımak. Sözleşme imzaladığımız Dursun Karatay arkadaşımızda bu konuda takımımıza önemli katkılar sağlayacak. Her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum.”  Konyaspor’a geldiği için mutlu olduğunu söyleyen yeni transfer Dursun Karatay ise şunları söyledi. “Başarılı olacağıma ve Konyaspor’un bir üst lige çıkacağına inandığım için Konyaspor’u tercih ettim. Sezon içerisinde başarılı sonuçlar alarak hem bize güvenenleri hem de taraftarlarımızı mutlu edip, ligin bitimiyle birlikte Turkcell Süper Lig’e yükselmenin sevincini yaşayacağımıza inancım sonsuzdur..” Konuşmaların ardından Dursun Karatay kendisini 2 yıllığına yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladıktan sonra Konyaspor formasıyla Konyaspor bayrağı önünde basın mensuplarına poz verdi.
DURSUN KARATAY KİMDİR ?
Konyaspor’un yeni transferi Dursun Karatay, 5 Ekim 1984 yılında Avusturya’da Dünya’ya geldi. 2003-2005 yılları arasında Avusturya Bundesliga takımlarından Austria Lustenau ile profesyonel liglerde mücadele etti. Daha sonra transfer olduğu FC Superfund Austria Kaernten takımında 2005-2007 yılları arasında forma giyen Dursun Karatay, son olarak 2007-2009 sezonlarında yine Avusturya Bundesliga takımlarından SCR Altach ekibinde oynadı. FC Superfund Austria Kaernten takımında 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında yeni adıyla Avrupa Lig’inde 4 maçta forma giyen yeni transfer Dursun Karatay, Avusturya Bundesliga Lig’inde 2003-2009 sezonları arasında gösterdiği üstün performansla 79 maçta 12 gol attı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.