Güney Kore Ve Çin, Japonya'dan Özür Bekliyor

Güney Kore Ve Çin, Japonya'dan Özür Bekliyor

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Lee Kyung-soo ile Japonyalı meslektaşı Shinsuke Sugiyama'nın bugün Seul'de bir araya geldiği bildirildi.Bir önceki gün Çinli meslektaşıyla görüşme yapan Lee'nin, Sugiyama ile görüşmesinde, Japonya'nın...

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Lee Kyung-soo ile Japonyalı meslektaşı Shinsuke Sugiyama'nın bugün Seul'de bir araya geldiği bildirildi.

Bir önceki gün Çinli meslektaşıyla görüşme yapan Lee'nin, Sugiyama ile görüşmesinde, Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı döneminde bölge ülkelerine karşı işlediği savaş suçlarının kabullenmekten kaçınmasıyla ortaya çıkan sorunların ele alındığı belirtildi.

Kore'ye karşı işlenilen savaş suçlarını kabullenerek resmi özür dilemesi talebine karşın Japonya tarafının gerekli adımların atmamasının, bölge ülkelerinin diğer alanlardaki ilişkilerini olumsuz etkilediği kaydedildi.

Kore tarafı, sadece toplantı için bir araya gelmenin anlamsız olduğunu ve sorunların çözümü yönünde Japonya'nın ciddi adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Kore Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore, Japonya ve Çin üçlü görüşmelerinin bir parçası olarak gerçekleştirilen bugünkü toplantının, bu sene içinde üç ülkenin dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi için bir kapı araladığı değerlendirmesinde de bulunuldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.