Güneş enerjisi Konya’nın altın geleceği

Güneş enerjisi Konya’nın altın geleceği

Genç ASKON Konya Şubesi Teşkilatlanma Birim Başkanı Sadullah Nuri Solak, taşlı ve kurak arazilerin ‘güneş tarlası’ projesiyle kazanç sağlar duruma getirilebileceğini dile getirdi.

Genç ASKON Konya Şubesi Teşkilatlanma Birim Başkanı Sadullah Nuri Solak, taşlı ve kurak arazilerin ‘güneş tarlası’ projesiyle kazanç sağlar duruma getirilebileceğini dile getirdi. Genç ASKON Konya Şube Teşkilatlanma Birim Başkanı Sadullah Nuri Solak, Konya’nın gelecekte yatırımlara yön verecek bir özelliğini açıkladı. Solak, Konya Ovası’nın güneş tarlası noktasında verimli bir konuma sahip olduğunu, güneş tarlasının hasattan 75 kat daha karlı olduğunu ifade etti. Solak, “Gelecekte pişman olmamak için bir adımda siz atın. Konyamız’da güzel bir tabir vardır; ‘zamanında şuradan bir yer alsaydık şimdi zengindik’ diye. Aslına bakarsanız bu fırsat her zaman olmuştur. Araziler, tarlalar, arsalar her zaman en mantıklı yatırım aracı olmuş, 1’e 10 kazandırmıştır. Bu gerçeği fark edenler yatırımlarını bu yönde yapıp zengin olmuşlardır. Bu günlerde bu zenginliğe çok daha büyük bir zenginlik katılmıştır. Konyamız arazi bakımından çok geniştir. Arazilerin bir kısmı ekilebilir tarım arazileri iken bir kısmı kurak ve taşlı arazilerdir. tarım arazilerini herkes çok iyi bilir. Biz kurak ve taşlı arazilerden bahsedeceğiz” dedi.

GÜNEŞ TARLASI HASATTAN DAHA FAZLA KAZANDIRIYOR

Kurak ve taşlı arazilerin güneş tarlası olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Solak, “Kurak ve taşlı araziler güneş tarlası olarak değerlendirilebilir. Konyamız’a 15 bölgede bu araziler kurulmuş devreye alınmıştır. Trafo kapasitesinin yetersizliği nedeniyle binlerce proje onay beklemektedir. Güneş tarlası kurup hasat etmek tarımdan 75 kat daha kârlıdır. Bugün Konyamız’da kurak taşlı arazilerin metrekaresi 1’TL den 5’TL ye kadar satın alınabiliyor. Üzerine ekeceğiniz güneş paneli ile arazinin maliyetini 5 günde karşılıyorsunuz. Güneş o araziye düştüğü müddetçe altın çağınızı yaşayacaksınız. Konyalı hemşerilerimize SNS Gayrimenkul olarak arazilerini satmamalarını ve tersine bulabildikleri kadar satın almalarını tavsiye ederiz.  SAAY ENERGY olarak geleceğimizin temiz ve kazançlı işinin güneş ve rüzgar olduğunu belirtir, bunun birinci adımı olan arazi alımı kısmını değerlendirmelerini tavsiye ederiz. ‘Konya’dan bir arazi alsaydık şimdi zengindik’ dememek için bugünden adım atmanızı ve buna yönelmenizi tavsiye ederiz. Güneşin olduğu her yerde bitmeyen enerjiniz olsun” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum