Günbaş: Zafer Hoca gidemez

Günbaş: Zafer Hoca gidemez

Anadolu Selçukluspor başkanı, teknik direktörleri Zafer Turan'la uzun yıllar çalışmayı arzu ettiklerini, dolayısıyla kendisini bırakmak istemediklerini belirterek, “Bizim pes ettiğimiz dönemlerde umutlarımızı yeşerten bir hocadan vezgeçemeyiz” dedi

Anadolu Selçukluspor Başkanı Mehmet Günbaş, Konya TV'de katıldığı “Konya Spor” programında önemli açıklamalarda bulunurken, özellikle teknik direktör Zafer Turhan'la yeni sezonda da çalışmayı hedeflediklerinin altını çizdi.  Anadolu Selçukluspor'un Torku Konyaspor ile organik hiçbir bağının olmadığını, ancak Torku Konyaspor'u bir ağabey gibi gördüklerini belirten Günbaş, “Torku Konyaspor'un süper lige çıkması Anadolu Selçukspor'un da mutlaka yolunu açacaktır, dolayısıyla kazanan Konya şehri olacaktır” dedi.

Torku  Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın da katıldığı programda sezonun değerlendirmesini de yapan Anadolu Selçukluspor Başkanı Mehmet Günbaş, sezona iyi başlamalarına rağmen, zaman zaman yaşanan olumsuzlukların takımı küme düşme noktasına getirdiğini, ancak Zafer Turan'ın takımın başına gelmesiyle birlikte, özellikle Alanyaspor maçından sonra süper bir çıkış yakalayarak bulundukları noktaya geldiklerini söyledi. Günbaş şöyle devam etti:
“Sezon başında lige iyi başladık. Salih Eken Hocamızla iyi maçlar oynadık, hatırı sayılır puanlar aldık. Sonra yaşanan süreçte bir takım sıkıntılar nedeniyle Salih hoca ile yolları ayırdık. Sonra Mevlüt Ataseven Hocamızla kısa bir dönem çalıştık. İkinci yarıya ise Zafer Turan hocamızla başladık. İlk haftalar da sıkıntı sonuçlar almamıza rağmen, kısa zamanda takımımız toparlandı ve bugünlere geldik. Bildiğiniz gibi bizim amacımız Torku Konyaspor'da takıma giremeyen, ancak gelecek vaadeden oyuncuları hazır hale getirmek ve yeniden Torku Konyaspor'a kazandırmak. Biz bir taraftan yarışırken, bir taraftan da yetiştiren bir kulüp olmanın çabalarını verdik. Ancak, ekonomik ve bazı sıkıntılar nedeniyle bu idealimizi tam gerçekleştirdiğimiz söylenemez. Ligin bitimine 2 hafta kaldı, biz artık yeni sezonun yapılanması için şimdiden kolları sıvadık. Umarım önümüzdeki sezon Konyalılar daha farklı bir Anadolu Selçukluspor izleyecekler.”
Torku Konyaspor gibi kendilerinin de ekonomik sıkıntı çektiğini ifade eden  Mehmet Günbaş, önümüzdeki sezon bu sıkıntıları yaşamak istemediklerini, dolayısıyla da bu konuda çalışmalar yapacaklarını söyledi. Günbaş, “Türkiye'de bizim gibi birçok kulüp aynı sıkıntıları çekiyor, dolayısıyla biz de bu sıkıntıları çektik. Ancak, bizim en önemli avantajımız iyi bir tesise sahip olmamız. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Akyürek, Kayacık tesislerini bize tahsis ederek,  önümüzü görmemize vesile oldu. Sezon başında çalışacak sahamız yokken, bugün 5 yıldızlı bir tesisimiz ve antrenman yapacak sahalarımız var. Ufak tefek eksikleri olmasına rağmen biz Kayacık tesislerinde çok mutluyuz” diye konuştu. Günbaş, ayrıca kendilerine her zaman destek veren Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile ASKF Başkanı Remzi Ay'a da teşekkür etti.
2013-2014 sezonunda Zafer Turan ile yeniden çalışmayı hedeflediklerini, bunun için de kendisiyle sezon sonunda oturup konuşacaklarını söyleyen Günbaş, “Biz Hocamızdan gerçekten çok memnunuz. Bizim umudumuzu kaybettiğimiz dönemlerde dik duruşuyla bizlere örnek olan ve bizleri umutlandıran Zafer Hoca ile yeni sezonda çalışmayı çok arzuluyoruz. Kendisi de bizimle çalışmaktan son derece memnun. Büyük bir ihtimalle Hocamız bizim götüreceğimiz teklife “hayır” demeyecektir. Çünkü, kendisini bırakma gibi bir niyetimiz yok” diyerek sözlerini noktaladı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.