Gül, New York İzlenimlerini Twitter'da Paylaştı

Gül, New York İzlenimlerini Twitter'da Paylaştı

BM Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkevi'nde Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’i kabul etti.

BM Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkevi'nde Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’i kabul etti. Temaslarının ardından new York’un Brooklyn semtindeki Eyüp Sultan Camisi'nde cuma namazını kılan Abdullah Gül, namaz çıkışında vatandaşlarla tokalaşarak bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, temaslarına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) dün yaptığı konuşmayı anlatan Gül, "ABD'deki düşünce kuruluşları Amerikan politikasına çok etki eder. Bunlardan bir tanesi de Dış İlişkiler Konseyi, CFR'dır. Dün sabah CFR'da ilgiyle izlenen bir konuşma yaptım. Konuşmadan sonraki soru cevap kısmı da çok hareketliydi." içerikli mesajı paylaştı.

Twitter hesabında New York'taki Türkevi'nin fotoğrafını da paylaşan Gül, "Birleşmiş Milletler Temsilciliğimizin de içinde olduğu Türkevi, New York'ta BM binasının tam karşısında, çok prestijli bir yerde. Aynı bölgede sadece ABD'nin temsilciliği var. Vaktiyle rahmetli Çağlayangil büyük bir öngörü ile aldırmış." ifadesini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.