Gül: Irak'ın İstikrarı Ve Güvenliği Türkiye İçin Değerli

Gül: Irak'ın İstikrarı Ve Güvenliği Türkiye İçin Değerli

Birleşmiş Milletler (BM) 68. Genel Kurulu açılış programı için geldiği New York’ta, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hudeyr Huzai’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Irak halkının tüm kesimlerini kucakladığını ve bu ülkenin istikrar, güven.

Birleşmiş Milletler (BM) 68. Genel Kurulu açılış programı için geldiği New York’ta, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hudeyr Huzai’yi kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Irak halkının tüm kesimlerini kucakladığını ve bu ülkenin istikrar, güvenlik ve refahının Türkiye için önemli ve değerli olduğunu söyledi.

New York’taki Türkevi’nde Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Huzai’yi kabul eden Gül’ün görüşmesine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Iraklı mevkidaşı Hoşyar Zebari de eşlik etti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin Irak halkının tüm kesimlerini kucakladığını belirterek, komşu ülke Irak’ın istikrarının, güvenliğinin ve refahının Türkiye için önemli ve değerli olduğunun altını çizdi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Huzai ise, ülkesinin Türkiye ile ilişkilerinin iyi komşuluk ve işbirliği anlayışı içinde gelişmesi için siyasi iradeye sahip olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde her partiden temsilcinin katılımıyla Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi başkanlığında bir heyetin Türkiye’ye geldiğini anlatan Huzai, bu tür temasların devam edeceğini belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.