Gözyaşı dökmenin vakti geçti: Şimdi güç gösterme zamanı!

Gözyaşı dökmenin vakti geçti: Şimdi güç gösterme zamanı!

Filistin Alimler Heyeti Türkiye Şube Başkan Yardımcısı Şehdeh Dib, “Şimdi Filistin için canımız ve malımızla mücadele etme zamanı. Müslüman halkların göz bebeği Türkiye, İsrail ve ABD'den çekinmeden gücünü göstermeli” dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

Göz yaşı dökmenin zamanının çoktan geçtiğini söyleyen Filistin Alimler Heyeti Türkiye Şube Başkan Yardımcısı Şehdeh Dib, “Şimdi Filistin için canımız ve malımızla mücadele etme zamanı. Müslüman halkların göz bebeği Türkiye, İsrail ve ABD'den çekinmeden gücünü göstermeli” dedi.

FİLİSTİN ERBAKANCA BİR DURUŞ BEKLİYOR

Filistin Alimler Heyeti Türkiye Şube Başkan Yardımcısı Şehdeh Dib, Merhaba Gazetesi'nin sorularını yanıtladı. Filistin'de insanlık dramının yaşandığını aktaran Dib, İslam ülkelerinin sessiz kalmasının kendisini çok üzdüğünü belirtti. Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Filistin için canı ve malıyla mücadele ettiğini hatırlatan Dib, “ Bu zulme sessiz kalmamak gerekir. Şimdi de Erbakanca bir duruş bekliyoruz” şeklinde konuştu.

652fd1a64c59b716e704b006-960x640.jpg

**Şehdeh Dib, sizi tanıyabilir miyiz?

-Filistin Alimler Heyeti Türkiye Şube Başkan Yardımcısıyım. Filistin doğumluyum. Uzun yıllardır Filistin dışında yaşıyorum. Suudi Arabistan, Katar'da yaşadım. Şimdi Türkiye'deyim.

İSRAİL DARBEYİ BEKLEMEDİĞİ YERDEN YEDİ

**İsrail, neden son zamanlarda bu kadar saldırganlaştı?
-Hamas, hiç beklemediği bir anda İsrail'e saldırdı. 3-4 saat içinde İsrail'in askeriyesine ciddi zararlar verdi. Çok sayıda rehin aldı. Dünya, İsrail asla böyle bir şey beklemiyordu. İsrail, büyük bir zayiat verdi. Bu durum, İsrail'i daha da azgınlaştırdı, daha da saldırgan hale getirdi. Kural tanımayan İsrail, daha da vahşileşti. Hastaneyi bombaladı. Yüzlerce insanın ölümüne sebep oldu. İsrail, son aylarda psikolojik ve fiziksel şiddetini artırmıştı. Çocuklara saldırılar artmıştı. Camilerde baskılar hortlamıştı. Bu durum, artık daha da dayanılamaz bir hal almıştı. Hiç beklenmeyen bir anda Hamas, İsrail'e saldırdı. 6 aydan bu yana hazırlık yapılıyordu. İsrail'de siyasi olarak da bir boşluk vardı. Meclisin güçsüzlüğünden faydalanarak, bu saldırı Hamas tarafından başlatıldı.

img-8719-960x640.jpg

HAMAS İSRAİL'E BÜYÜK ŞOK YAŞATTI

**İlk etapta Hamas'a yönelik ciddi eleştiriler oldu. Hamas, iddia edildiği gibi güçsüz mü, saldırısında haksız mıydı?
-Hamas, kendi gücünü gösterdiğinden beri psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Hamas, ilk kez bu kadar sert bir şekilde İsrail'e saldırdı. Hamas, her geçen gün güçlenirken, asker sayısı da sürekli artıyor. İsrail'in silah gücü fazla. Teknolojik bazı yetersizliklere rağmen Hamas İsrail'e büyük bir şok yaşattı. Hamas'ı terör örgütü gibi göstermeye çalıştılar. Hamas'ın haksız olduğunu ilk etapta yazıp çizdiler. Evinizde oturuyorsunuz. Ailenizle birliktesiniz. Gelip kapınızı kırıyorlar, zorla evinize giriyorlar. Sizin topraklarınızda hak iddia ediyorlar. Çocuklarınızı, yakınlarınızı öldürüyorlar. İbadet hakkınıza engel olmaya çalışıyorlar. Siz ne yaparsınız? Karşılık vermez misiniz? Hamas'ın İsrail'e saldırısı meşrudur. Hamas'ı terör örgütü gibi göstermeye çalışanlara, İsrail'i masun ilan etmeye çabalayanlara söyleyecek söz yok. Bu insanlar, hak ile batılı ayırt edemeyen insanlardır.

img-8710-960x640.jpg

TÜRKİYE İSRAİL'E GEREKLİ TEPKİYİ GÖSTEREMEDİ!

**İslam ülkeleri ve özellikle Türkiye, bu süreçte İsrail'e karşı gerekli tepkiyi gösterebildi mi?
-Tüm İslam ülkeleri, bu konuda sınıfta kaldı. Beklenilen açıklamayı bir türlü yapamadılar. Cılız açıklamalar yapıldı hatta bazı İslam ülkeleri de İsrail'e desteğini açıkladı. Yazıklar olsun.
Hangi İslam ülkesi çıktı ve “Biz, koşulsuz, şartsız Filistin'in yanındayız' diyebildi? Bugün İslam ülkeleri arasında en güçlü ülke Türkiye'dir. Filistin'de Türkiye'den beklenti yüksek. Ancak Türkiye de beklenilen açıklamayı yapamadı. Bizim İsrail'in elinde 40 yıldır esir olan kardeşlerimiz var. Onlar için ses çıkarmayan Türkiye, Hamas'ın esir aldığı İsrailliler için 'Bırakın' çağrısı yapıyor. Arayı bulmayı istiyor. Türkiye, niye güçlü bir açıklama yapamıyor? İsrail'e gerekli tepkiyi gösteremedi Türkiye.

OSMANLI VE ERBAKAN GİTTİ FİLİSTİNLİLER GÜN YÜZÜ GÖRMEDİ!

**Peki bu işin sonu nereye varacak? Filistin ile İsrail arasındaki savaş sürecek mi?
-Bu savaş, uzun sürecek. Refah Kapısı'nı bile bile açtırmıyorlar. Dünya kamuoyunda Hamas'ı suçlu göstermeye çalışacaklar. Hamas'ın elindeki esirler alınmak istenecek. Filistinliler, kanının son damlasına kadar savaşacak. Osmanlı Devleti, Filistin'den çıktıktan sonra gün yüzü görmedik. Filistin halkı, güzel bir güne uyanamadı. Merhum Erbakan Hoca da öldükten sonra Filistinlilerin huzursuzluğu zirveyi gördü. Necmettin Erbakan, gerçek bir mücahitti. Filistin davasına her zaman destek çıktı. Bize yol gösterici olmuştu. Bizim en çok beklenti içinde olduğumuz İslam ülkesi Türkiye. Türkiye'nin sessizliği içimizi acıtıyor. Yaşananlar gerçekten yürekleri yakan cinsten. Bu zulme sessiz kalmamak gerekir. Erbakanca bir duruş bekliyoruz.
MÜSLÜMANLAR KUDÜS'ÜN, MESCİD-İ AKSA'NIN KIYMETİNİ BİLMİYOR!

Kudüs, Gazze, Mescid-i Aksa... Müslümanlar tarafından buraların değeri yeterince biliniyor mu?
-Bu saydığınız yerler, Mescid-i Aksa, Müslümanlar için çok kutsal. Kur'an-ı Kerim'i yeterince okumuyoruz. Okusak da tam anlamıyla anlam veremiyoruz. Oysa Kur'an-ı tam anlamıyla okuyup, anlamış olsaydık, bugün çok daha farklı duygular içine girerdik. Peygamberimiz buradan miraca yükseldi. Sadece bunun kıymeti bilinseydi İsrail değil, kim olursa olsun oraya ayak bastırtmazlardı.

FİLİSTİN İÇİN CANIMIZLA VE MALIMIZLA CİHAT ETMELİYİZ

**Peki Türkiye başta olmak üzere, diğer İslam ülkeleri Filistin için ne yapmalı?
Göz yaşı döktük. Güzel ama tek başına göz yaşı dökmek de yetersiz. Her bir Müslüman Filistin için canıyla ve malıyla cihat etmeli. Türkiye'de çok büyük bir yardım kampanyası düzenlemek lazım. İsraillilerin ihtiyacı olmadığı halde, dünya bir araya geldi İsrail'e desteğini açıkladı. Uçaklarımızla Filistin'de yaralanan kardeşlerimizi Türkiye'ye getirip tedavi ettirmeliyiz. Filistinliler, bu dava ve toprakları için ölmeyi göze almışlar. O insanlar zaten oradan kaçmazlar, son nefeslerine kadar savaşırlar. Bu savaşın kazananı Müslümanlar olacak. Zalimler için yaşasın cehennem! Türkiye, çok güçlü bir ülke. Müslüman halkların göz bebeği. Türkiye, gücünü göstermeli. Türkiye, Filistin'e destek olmalı. Açıktan açığa, İsrail'den ve ABD'den çekinmeden, Filistin'e yardım yapılmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum