Gözler Kocaeli maçına çevrildi

Gözler Kocaeli maçına çevrildi

Kayserispor maçını geride bırakan Konyasporda gözler, hafta sonunda oynanacak Kocaelispor maçına çevrildi. Başka bir deyişle, yeşil-beyazlı camia, bu zorlu maç için adeta seferberlik ilan etti.

 
Konyaspor Basın Sözcüsü Nadir Avcan, ligde oldukça zorlu maçlarının olduğunu belirterek, küme düşme hattında olan Kocaelispor ile Konya’da yapacakları maçın kendileri için öyle böyle değil, tam bir final olacağını bildirdi. Avcan, yaptığı açıklamada, Kayserispor deplasmanında iyi oynadıklarını, birçok pozisyon bulduklarını söyledi. Buna karşın gol yollarında etkili olamadıklarını dile getiren Avcan, “3 puan alabileceğimiz bir maçtı. Bu nedenle üzgünüz, ancak ligin güçlü takımlarından olan Kayserispor’a karşı deplasmanda alınan 1 puan da sevindirici” dedi. Avcan, alt sıralardan kurtulmak için bundan sonraki her maça 3 puan için çıkacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Ligin alt sıralarındaki takımların puanları birbirine çok yakın. Dolayısıyla bundan sonraki maçlar oldukça mücadeleli geçecek. Ligde oldukça zorlu maçlarımız var. Küme düşme hattında olan Kocaelispor ile evimizde yapacağımız maç bizim için final olacak. Bu maçı altığımız takdirde biraz daha rahatlayacağız. Zor bir maç olacak, ancak taraftarımızın da desteğiyle bu maçtan galip ayrılacağımıza inanıyorum.” Kocaelispor maçından sonra Bursaspor deplasmanına gideceklerini, ardından da yine düşme hattına yakın olan Eskişehirspor ile oynayacaklarını dile getiren Avcan, küme düşme hattından kurtulmak için en az 40 puana ihtiyaçları olduğunu bildirdi. Avcan, bu puanı toplayacaklarına inandığını belirterek, “Bazı maddi sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları aştığımızda her şey daha da iyi olacak” dedi.
ÇİMEN: 1 PUAN KÜÇÜMSENMEMELİ
Konyaspor Türkcell Süper Lig’in 29. haftasında deplasmanda Kayserispor ile oynadığı maçta alınan 1 puanı küçümsemiyor. Ligde 32 puanla 14. sırada bulunan Yeşil-beyazlı ekip, Kayserispor’dan deplasmanda alınan 1 puanın son haftalara girilirken önemli olduğunu düşünüyor. Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen ise Pazar günü oynanan maçta sahada vasat bir futbol olduğunu belirterek, “Her iki takım da iyi futbol oynayamadı. Kalemizde gol görüp geriye düştük. Fakat oyunu bırakmadık. Daha sonrasında penaltıdan bulduğumu golle skoru eşitledik. Kayserispor gibi bir takıma karşı son haftalarda alınan 1 puan iyidir. Önümüzde hafta kendi sahamızda oynayacağımız Kocaelispor maçı var. Mutlak 3 puan almamız gereken bir maç” dedi.
BULAK: LİG ALTTA OYNANIYOR
Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Lig’in alt tarafta oynandığını, özellikle inanılmaz bir mücadelenin sergilendiğini belirterek, “Önümüzde hem prestij hem de zorlu puan mücadelesi yapacağımız maçlar var. Bu maçların telafisi yok. Kocaelispor, Antalyaspor’u yenebiliyorsa demek ki güçlü bir takım. Biz de Antalyaspor’u yenmiştik. Kocaelispor, gücünü ortaya koydu. Onun için herkes herkesi yenebiliyor. Ankaragücü, Fenerbahçe’yi yenebildiyse lig bence üstten ziyade altta oynanıyor. Üstte kavga yaşanıyor. Bir takımdan 5 oyuncu oynamıyor, sahası iki maç kapanıyor. Üstekilerin sorumsuz davranışını maalesef alttaki takımlar çekiyor. Ve bu durum hiç günahsız takımlara da yansıyor. Bu sebeple cezalar verilirken farklı cezaların verilmesi lazım. Bu işin bize yansımaması lazım. Ben alttaki mücadeleden Türk futbolu adına memnunum. Aşağıda futbol çok dürüst oynanıyor. İşte rakibimiz Kayserispor’un, Konyaspor karşısında agresfliği ve dürüstlüğünü görüyorsunuz. Ve Kocaelispor’un, Antalyaspor maçındaki oyunu da görüyorsunuz. Bir de yukarıdaki sorumsuzluğu görüyorsunuz. Yukarıda da belirttiğim gibi, esas maçlar ligin altında oynanıyor. Bu nedenle bizim hiçbir maçımız kolay değil” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.