Gözler Karşıyaka’da

Gözler Karşıyaka’da

Karabük galibiyeti ile ligdeki yenilmezliğini sürdüren ve büyük moral bulan Konyaspor, önümüzdeki cumartesi günü oynayacağı Karşıyaka maçının hazırlıklarına devam ediyor. Temsilcimizin tek hedefi evine galibiyetle dönmek

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor, Kardemir Karabükspor galibiyetinin morali ile Karşıyaka maçının hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Önümüzdeki cumartesi günü saat 19.00’da yapacağı zorlu maç için yoğun bir tempoda çalışan yeşil-beyazlılar, dün maçın oynanacağı saatte yaptığı tek idmanla günü tamamladı. Hafif sakatlıkları bulunan Koray İçten ile Uğur Akdemir'in katılmadığı antrenmanda, Abdulvahit Karacabey ile birlikte Serhat Akyüz düz koşu ve açma-germe hareketleri ile çalışmayı tamamladı.
Geçtiğimiz Cumartesi gününden itibaren yeniden takıma birlikte antrenmanlara çıkmaya başlayan Zafer Demir ve sakatlık dönemini geride bırakan Ramazan Kahya'nın da yer aldığı gruptaki oyuncular düz koşu ve 5'e 2 pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç oynadı.
Konyaspor, günü yine aynı saatte yapacağı tek idmanla tamamlayacak. Temsilcimiz yarın yapacağı çalışma ile Karşıyaka maçanın hazırlıklarını tamamlayarak İzmir seferi için hazırlıklara başlayacak. Her hangi bir cezalı futbolcusu bulunmayan temsilcimizde Mehmet Ayaz, Poljak, Erdal,  Volkan Koçaloğlu, Abdulvahit ve Yusuf Kurtuluş’un iki sarı kartı bulunuyor. Geride kalan 7 hafta sonunda yenilgisiz liderliğini sürdüren yeşil-beyazlılar Karşıyaka deplasmanından da üç puanla dönerek yoluna kayıpsız devam etmenin hesaplarını yapıyor. İzmir Temsilcisi Karşıyaka ise geçtiğimiz pazartesi günü Çanakkale deplasmanında Dardanelspor’u 5-1 mağlup ederek büyük moral kazandı. Lig’in 8. haftası zirveyi bırakmayan ve aldığı farklı galibiyetle moral bulan iki ekibin zorlu puan mücadelesine sahne olacak.
BANK ASYA’NIN “FENERBAHÇESİ” KONYASPOR
Bu yıl tek amacı Turkcell Süper Lig’e yeniden çıkabilmek olan Konyaspor, Bank Asya 1. Lig’de 7 maçta namağlup tek takım olma özelliğini taşıyor. Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Konyaspor’un çok şansız bir şekilde, önceki sezon Turkcell Süper Lig’den ayrılmak zorunda kaldığını, şimdi ise bu ligde kendilerini misafir olarak gördüklerini belirtti.
Şu an Bank Asya 1. Lig’de yenilgisiz tek takım olduklarını vurgulayan Karapınar, şunları kaydetti: “Oyuncusu, teknik heyeti, seyircisi ve yönetimiyle kenetlenerek bu başarıyı elde ettik. Ligin lideriyiz, önemli olan bunu sürdürebilmemiz ve sezon sonunda ait olduğumuz Süper Lig’e yükselmemiz, tek hedefimiz bu... Hafta sonu Karşıyaka ile deplasmanda seyircisiz oynayacağız, bizim için kritik maçlardan biri. Buradan alacağımız puanlar bizim önümüzü açacaktır, bu açıdan çok sıkı hazırlanıyoruz. Konyaspor, 7 maçta namağlup unvanını koruyor. Fenerbahçe 8’de 8 yaptı. Bank Asya’nın Fenerbahçesi de biziz.” Bank Asya 1. Lig’de 7 hafta sonunda 5 galibiyet, 2 beraberlik alan Konyaspor, 17 puanla liderliğini sürdürüyor.
EV SAHİPLERİNİN HAFTASI
Bank Asya 1. Lig’de 7. haftada oynanan 9 maçın 8’inde ev sahibi takımlar galip geldi. Bank Asya 1. Lig’de 7. haftada evinde Kardemir Karabükspor’u 1-0’lık sonuçla geçen Konyaspor liderliğini devam ettirirken, Orduspor engelini 1-0’lık sonuçla geçen Kartalspor ikinci sıraya yerleşti. Her iki takımın da teknik direktörsüz çıktığı maçta Adanaspor’u 4-1 yenen Bucaspor’un üçüncülüğe yükseldiği ligde, diğer İzmir temsilcilerinden Altay, Kocaelispor’u 1-0 yenerek haftayı 4. sırada tamamladı. Bu hafta deplasmandaki tek galibiyetin yanı sıra en farklı skoru elde eden Karşıyaka da Dardanelspor’u 5-1 yenerek averajla beşinciliğe yükseldi. Yeşil kırmızılı takım bu sonuçla, şu ana kadar ligde bir maçta en fazla gol atan takım olmasının yanı sıra ligde en farklı galibiyeti elde etmiş oldu. Karşılaşmanın ardından Dardanelspor Teknik Direktörü Mustafa Meteertem görevinden ayrıldığını açıkladı.
Deplasmanda mücadele eden 9 takımdan 7’si gol sevinci yaşayamadı. Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor’un namağlupluk unvanlarını bu hafta yitirdiği ligde, Konyaspor yenilgisiz yoluna devam ederken, Kocaelispor ve Orduspor’un halen galibiyeti bulunmuyor. En fazla gol atan takımın Bucaspor (17), en az gol atan ekibin Orduspor (2) olduğu ligde en az gol yiyen kulüp ise Kartalspor (3) oldu. Geçen hafta 8 kırmızı kartın gösterildiği ligde, bu hafta hakemler 4 kez kırmızı kartına başvurdu. 6. haftada 4 futbolcusu kırmızı kartla cezalandırılan Adanaspor’da, Onur Acar bu hafta takımını eksik bırakan futbolcu oldu. Ligde Onur Acar gibi bu sezon ikinci kırımızı kartını gören Ordusporlu Müslüm Yelken de takımının müsabakayı 10 kişi bitirmesine neden oldu. Ligde diğer iki kırmızı kartı Kocaelisporlu futbolcular gördü.
Konyaspor’un, Kardemir D.Ç.Karabükspor’u 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdüğü Bank Asya 1.Lig’de 7. haftanın toplu sonuçları şöyle: Altay: 1-Kocaelispor: 0 Kayseri Erciyesspor: 1-Mersin İdmanyurdu: 0 Giresunspor: 1-Hacettepe Spor: 0 Kartalspor: 1-Orduspor: 0 Gaziantep B.Ş.Bld.Spor: 3-Çaykur Rizespor: 0 Samsunspor: 3-Boluspor: 0 Konyaspor: 1-Kardemir D.Ç.Karabükspor: 0 Bucaspor: 4-Adanaspor: 1 Dardanelspor: 1-Karşıyaka: 5. Bank Asya 1.Lig’de 8.haftanın maç programı ise şu şekilde: 10 Ekim Cumartesi Saat 19:00 Karşıyaka-Konyaspor 11 Ekim Pazar Saat 15:00 Kocaelispor-Gaziantep B.Ş.Bld.Spor Saat 15:00 Hacettepe Spor-Altay Saat 15:00 Mersin İdmanyurdu-Dardanelspor Saat 15:00 Kardemir D.Ç.Karabükspor-Kartalspor Saat 15:00 Orduspor-Bucaspor Saat 15:00 Adanaspor-Samsunspor Saat 15:00 Boluspor-Giresunspor 12 Ekim Pazartesi Saat 20:00 Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyesspor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.