Gözler G.Birliği’nde

Gözler G.Birliği’nde

Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen: Sahamızdaki 4 maçı da kayıpsız atlatırsak hiçbir sıkıntı yaşamayız. Konyasporda gözler hafta sonunda oynanacak Gençlerbirliği maçına çevrildi

Konyaspor, bundan sonra kendi sahasında oynayacağı maçlarda puan kaybı istemiyor. Ligde kalan 8 maçın 4'ünü kendi sahasında oynayacak olan Yeşil-beyazlı ekip, kendi sahasında oynayacağı maçlardan mutlak galibiyetle ayrılmak istiyor. Kendi sahasında Sivasspor, Kocaelispor, Eskişehirspor ve Ankaraspor ile karşılaşacak olan Konyaspor, bu maçlardan almayı planladığı 12 puanla ligi iyi bir yerde tamamlamak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Zeki Çimen, Hacettepe karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, "Ligde biraz olsun rahatladık. Alt sıralar sıkışmış durumda. Biz de bu takımların arasındayız. Ama biz biraz daha avantajlı gözüküyoruz. Kendi sahamızda oynayacağımız 4 maçı kayıpsız atlattığımız takdirde hiçbir sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Onun için kendi evimizde oynayacağımız maçlarımız çok önemli. Bu maçların hepsini kazanmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Ligin son haftalarına girerken Konyaspor, 30 puanla 12. sırada yer alıyor.

KONYASPOR HAK ETTİĞİ YERLERE GELECEKTİR
Basın Sözcüsü Nadir Avcan, Hacettepe karşısında alınan galibiyetin ligde kalan haftalar öncesi takımımıza ve camiamıza büyük bir moral olduğunu söyledi. İyi oyuna değil sonuca puanın verildiği kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı ligde Hacettepe ile oynadıkları karşılaşmanın zorlu geçeceğini bildiklerini belirten Avcan, “Beklediğimiz gibi zor oldu. Kaybedecek bir şeyi olmayan rakip karşısında skor avantajını erken yakaladıktan sonra futbolcularımız sonucu koruma güdüsüyle hareket ettiler. Bunda iç sahada kazanamamanın getirdiği streste etkili oldu diye düşünüyorum. Ama bizim için önemli olan kazanmaktı. Bunu başardığımız için gerçekten çok mutluyuz. Hak etmediğimiz yerlerden kurtulma adına ilk adımı atmış olduk. Sahada mücadele anlamında her şeylerini ortaya koyan futbolcularımızı ve teknik heyetimizi kutluyoruz. Şimdi önemli olan bu galibiyeti deplasmanda Gençlerbirliği karşısında alacağımız iyi bir netice ile taçlandırmak ve bir an önce alt sıralardan kurtulmak. Bunu başaracak teknik heyet ve oyuncu kadrosuna sahibiz” şeklinde görüş belirtti.
Nadir Avcan, maç sırasında kaçırdığı gol sonrası bazı taraftarların Serhat Akın’a tepki göstermesini de eleştirerek “Serhat Akın yaklaşık 1 ay süren bir rahatsızlık döneminin ardından ilk defa forma giydi. Bana göre görevini de en iyi şekilde yerine getirmeye gayret gösterirken, Konyaspor formasıyla da ilk golünü attı. Bu mutluluğu yaşadığı bir maç sırasında her forvet oyuncusunun başına gelebilecek şekilde kaçırdığı gol sonrası kendisine bir grup taraftar tarafından gösterilen tepkilere bir anlam veremedik. Birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan zamanlarda böylesi tepkilerin takımımıza zarar vereceğini artık herkes anlamalı. Taraftarımızın en yapacağı şey tribünlerden oyuncularımıza olumlu şekilde destek olmaları. Bunun da zor bir şey olmadığını düşünüyorum” dedi.
Gençlerbirliği ile Pazar günü deplasmanda oynanacak karşılaşma ile ilgili de değerlendirmede bulunan Avcan “Deplasmanlarda daha iyi oynadığımız bir gerçek. Bunun avantajını bir kez daha iyi kullanmak istiyoruz. Gençlerbirliği maçına iyi hazırlanacağız. Öncelikli hedefimiz tabiî ki galibiyet. Ama sonuçta aynı hedef doğrultusunda mücadele verdiğiniz rakip karşısında alınacak puanın da küçümsenemeyeceği bir dönemden geçiyoruz. Biz Yönetim Kurulu olarak teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Kısa sürede gerekli puanları toplayarak sezonun en iyi yerde tamamlayacağız” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.