Gözler Erciyes’te

Gözler Erciyes’te

Gaziantep Büyükşehir galibiyeti ile moral bulan Konyasporda gözler Kayseri Erciyes maçına çevrildi. Bu sezon ilk kez taraftarları ile buluşacak olan temsilcimiz, 3 puan alarak iyi bir çıkış yakalamak istiyor

Lig perdesini Gaziantep deplasmanında Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle açan Konyaspor’da gözler, Pazartesi günü iç sahada Kayseri Erciyesspor ile yapılacak ikinci maça çevrildi. Bu karşılaşmayla taraftarı karşısına çıkacak olman yeşil-beyazlılar da hedef, Erciyes maçını da kazanarak taraftarıyla bütünleşmek. Konyaspor’da, bu maçın hazırlıkları bir günlük izinin ardından dün akşam, saat 20.30’da yapılan antrenmanla başladı. Kartal, hafta boyunca kondisyon idmanlarının yanı sıra hazırlıkları taktik ağırlıklı antrenmanlarla sürdürecek ve Pazar günü ter atarak dinlenmeye çekilecek. Konyaspor’da sakat olan Koray ve Uğur Akdemir dışında eksik yok. Yeni transfer Dursun’un da durumunun iyiye gittiği ve hazır olması halinde Erciyes maçında takımdaki yerini alabileceği ileri sürüldü.
Ligin ilki yarısında fikstür avantajına sahip ve 4 ile 5. hafta da üst üste Bucaspor ve Kartalspor ile iç sahada puan arayacak olan Konyaspor’da ilk hedef, Erciyes maçının ardından deplasmanda oynanacak Çanakkale maçından da puan çıkartmak. Temsilcimizde, teknik direktör Hüsnü Özkara’ya verilen 3 maçlık ceza da Çanakkale maçının ardından sona erecek ve tecrübeli teknik adam 4. haftadan itibaren iç sahada Bucaspor maçıyla birlikte takımın başında yer alabilecek.
İYİ BAŞLAMAK ÖNEMLİYDİ, BAŞARDIK
Takım olarak eksikleri olmalarına rağmen her geçen gün futbollarının üzerine koyarak iyiye doğru gittiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar “İlerleyen haftalarda göze daha hoş gelen futbol oynayacağımıza inanıyorum. Ligin ilk maçları her zaman zordur. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak sezona iyi başladığımız için mutluyuz” dedi.
Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Maça baktığımızda iki takımında hazır olmadığını gördük. Ancak ligin henüz başındayız. Takımlar haftalar ilerledikçe oyunlarını tam olarak sahaya yansıtıyorlar. Birde aşırı sıcak bir havada maç oynamak kolay bir iş değil. Futbolcuları kutluyorum, sıcak havaya rağmen maçı kazanmasını bildiler. Lige iyi başlamak önemliydi ve bunu da başardık. Takım olarak eksiklerimiz var ama her geçen gün futbolumuzun üzerine koyarak iyiye doğru gidiyor ve takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bundan sonraki haftalarda göze daha hoş gelen futbol oynayacağımıza inanıyorum. Ligin ilk maçları her zaman zordur. Bizde bu zorluğu galibiyetle geçip sezona iyi başladığımız için çok mutluyuz. Ama bu galibiyetin devamını getirmek çok önemli. Biz evimizde oynayacağımız sezonun ilk maçı olan Kayseri Erciyesspor mücadelesini de kayıpsız geçerek Gaziantep deplasmanında aldığımız bu önemli galibiyeti perçinlemek ve bir seri yakalamak istiyoruz. Takımımızın bunu başaracağına inancımız tam. Kayseri Erciyesspor maçında tribünleri tamamen dolu görmeyi çok istiyoruz. Taraftarımızın bize vereceği destek Turkcell Süper Lig hedefiyle çıktığımız yolda çok önemli” şeklinde görüş belirtti.
Konyaspor basın sözcüsü Güven Öten ise, Gaziantep deplasmanında alınan galibiyetin çok önemli olduğunu belirtti ve “biz; yönetimi, teknik adamı ve futbolcusuyla şampiyonluğa inandık, Konya’da inanmalı” dedi. İlk hafta ve karşılaşmanın deplasmanda oynanması nedeniyle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının kendileri açısından önemli olduğunu, bu önemli haftayı 3 puanla kapatarak ligde var olduklarını gösterdiklerini dile getiren Öten açıklamasını şöyle sürdürdü.
“Ligin farklı olduğunu Gaziantep deplasmanında aldığımız galibiyetle biri kez daha gösterdik. Hava sıcaktı, takımda uyum eksikliği var, ancak futbolcularımızın inanması, birliktelikleri ve takım olma yolunda önemli yol almış olmamız bizi sevindirdi. Futbolcularımızın başarısını, maçın hemen ardından soyunma odasında primlerini ödeyerek ödüllendirdik. Bunlar Konyaspor adına çok önemli gelişmeler. Artık Konya da hareketlenmeli. Erciyes maçıyla birlikte taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. İnanın ki, rakiplerimiz bizden korkuyor ve bize karşı daha inançlı yaklaşmakta. Bunu Gaziantep’te gördük. Ama, biz Konya’nın hareketlenmesini bekliyoruz. Gaziantep galibiyeti biri başlangıç oldu. Bunu sürdüreceğiz ve lig sonunda mutlu sona ulaşacağız. Bunun içinde Konyalı işi adamlarının maddi, taraftarlarımızın da tribün desteğine ihtiyacımız var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.