Gözler Bucaspor’da

Gözler Bucaspor’da

Çanakkale Dardanelsporu 2-1 yenerek hem 3 puan, hem de büyük bir moral kazanan Konyasporda Bucaspor hazırlıkları sürüyor. Hüsnü Özkara, ciddi bir rakiple oynayacaklarını söyledi

Pazar günü, ligin 4. maçında lider Bucaspor’u konuk edecek olan Konyaspor’da hazırlıklar, devam ediyor. Güçlü rakibini yenerek zirve yarışını sürdürmeyi amaçlayan Kartallar, önceki akşam saatlerinde yaptığı günün ikinci antrenmanında oldukça neşeli göründüler. Teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde saat yapılan antrenman düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Daha  sonra takımdan ayrılan ve hafif sakatlığı olan Brezilyalı oyuncu Kaue Da Silva, koşu ve bir süre fizyoterapist Ahmet Bayrak gözetiminde çalıştıktan sonra tesislere geçerek tedavi oldu. 4 gruba ayrılarak yarı sahada top tekniğine dayalı bir çalışma yapan yeşil-beyazlılar, yaklaşık 1 saat 40 dakika süren antrenmanı çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle tamamladı.
Kartallar, dün ise akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde taktik ağırlıklı bir çalışma yaptılar. Bugün de bir çalışma yapacak olan yeşili-beyazlılar, akşam ise Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek’in vereceği iftar yemeğine katılacaklar. Yemekte yöneticilerde yer alacak. Konyaspor’da, Çanakkale Dardanel maçının galibiyet primlerinin dağıtılması da moral dopingi oldu.. Yarın ter atarak hazırlıkları tamamlayacak olan futbolcular daha sonra Tatlıcak tesislerinde kampa girecekler.
Konyaspor’da, geçtiğimiz hafta içerisinde İzmir’de menisküs ameliyatı olan Ramazan’ın 3 hafta kadar sahalardan uzak kalacağı bildirildi. Yeni transfer Mehmet Şen ve Dursun’un ise antrenmanlarda gösterdiği performans teknik adamları sevindirdi. Bu futbolcuların duruma Cumartesi günü belli olacak. Konyaspor ile yenilgisiz lider Bucaspor arasında Pazar günü akşam saat 20.30’da oynanacak maçı Balıkesir bölgesinden İlker Meral yönetecek. Karşılaşmada İsmet Cengiz gözlemci olarak görev yapacak.
ÖZKARA: PAZAR GÜNÜ MUTLU OLACAĞIZ
Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, Bucaspor maçı öncesinde rakibin durumu hakkında basın çıkan haberlerin kimseyi yanıltmaması gerektiğini ve çok ciddi bir rakiple oynayacaklarını bildiklerini ifade ederek, Pazar günü stadyuma gelerek tribünleri dolduracak taraftarlarımızı galibiyetle evlerine göndereceklerini söyledi.
Ligde geride kalan 3 haftalık dönemi ve toplanan 7 puanı değerlendiren  Hüsnü Özkara, “3 maçta 7 puan bize göre iyi. Ama biraz şansımız olsaydı üç maçı 9 puanla ve kayıpsız kapatabilirdik. Özellikle bu üç maçın ikisini deplasmanda oynayıp 6 puan çıkartmak çok çok önemli. Takımımız her geçen gün istediğimiz düzeye gelmeye başladı. Ama yapacağımız daha çok iş var. Bunu söylerken skor olarak başarılı olduğumuz dönemde bile eksiklerimizi gidermemiz gerektiğini biliyoruz. Oyuncu arkadaşlarımızın mücadelesi, kazanma hırsları, formalarını, Konya’yı ve Konyaspor’u sahiplenmeleri bizi son derece memnun ediyor. Çalışmalardan son derece menunuz. Gayet iyi gidiyor. İnşallah bu oyuncu topluluğu, Bucaspor maçını da alıp bu haftayı lider olarak kapatacaktır. Ben kendilerine güveniyorum” dedi. Özkara, 4.haftada sahamızda yenilgisiz lider Bucaspor ile yapacağımız karşılaşma ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Bucaspor’u bilmeyenlerin yakaladıkları çıkışı sürpriz olarak değerlendirmeleri normal. Ama bence çıkışları sürpriz değil. Geçen sene Bucaspor TFF 2.Lig B kategorisinde kadrosunu oluştururken bütün hesaplarını bu yıl için yapmıştı. Aldıkları birçok oyuncu Bank Asya 1.Lig ayarında ve kalitesinde oyunculardı. Ve bu yıl yine çok akıllı transferler yaptılar. Defansta, geçen sene Manisaspor’da şampiyonluk yaşamış, Türkiye’nin en çabuk stoperlerinden Erman Güraçar, Yunus Altun gibi iyi bir golcü, Kasımpaşaspor’dan Onur gibi kaliteli oyuncularla kadrolarını takviye ettiler. Bunların avantajlarını kullanıyorlar. Baktığınız zaman bu ligde birkaç takım dışında tüm takımlar neredeyse sıfırdan kadro kurdular. Adaptasyon süreçleri sıkıntılı olur. Diğer takımlarda bu süreç yaşanıyor. Bucaspor bu avantajını iyi kullandı. Bir haftadır basından takip ettiğimiz kadarıyla sıkıntı yaşadıkları söyleniyor ve futbolcuları motive edemediklerine dair haberler yayınlanıyor. Bunlar kimseyi yanıltmasın. Karşımızda çok ciddi, maça asılan ve iyi mücadele eden bir Bucaspor olacak. O yüzden tuzağa düşmeden bu maçı kayıpsız geçmenin planlarını yapıyoruz. Bunu da başaracak güce sahibiz.”
Bucaspor maçı öncesi taraftarlarımıza da seslenen  Özkara, “Taraftarlarımız bizim için en önemli silahlarımızdan bir tanesi. Türkiye’de Konyaspor taraftarının gücünü en iyi bilenlerden birisi benim. Onların maçlara ilgi göstermesi konusunda Ramazan ayının etkisinin olduğunu düşünüyorum. Ramazan ayının Konya şehri için ne anlama geldiğini, hayatımın en güzel Ramazanını çalıştığım dönemde burada yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum. Ben inanıyorum ki bu hafta seyircimiz maça gelerek bizi en iyi şekilde destekleyecektir. Bizde onların stadyumdan evlerine mutlu bir şekilde gitmesine kazanarak yardımcı olacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.