Gönen: Samimi değiller

Gönen: Samimi değiller

MHP Konya Milletvekili Sait Gönen, "Cmhurbaşkanından alınan talimat doğrultusunda koalisyon görüşmelerini bilerek başarısızlıkla sonuçlandırıldı. AK Parti hükümet kurma konusunda samimi olmadı" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Sait Gönen partisinin il binasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koalisyon görüşmelerine ve terör olaylarına değinen Gönen, "Bugün 7 Haziran 2015 tarihinde yapılmış olan 25. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin üzerinden 74 gün geçmiş bulunmaktadır. Tek başına iktidarı kaybeden AK Parti ve özellikle AK Parti'yi vesayet altında tutan üst aklı, milleti cezalandırmaktadır. Bu geçen günler ülkede sosyal, siyasi, ekonomik krizi her gün biraz daha tetiklemeye devam etmektedir. Her gün ülkenin her köşesinde vatan evlatlarının şehit olduğu haberi yüreğimizi yakarken, ülkenin dört bir köşesinden yükselen feryat ve figanlar, anaların yürek yakan haykırışları en katı yürekleri bile yumuşatırken AK Parti'nin üst aklı 7 Haziran akşamı kararını verdiği ve adını da kendisinin koyduğu tekrar seçimi gerçekleştirme adına saray entrikalarına devam etmekte bir beis görmemektedir. Neredeyse her gün seçim anketleri yaptırarak milli iradeye rağmen, son 40 günde 57 vatan evladının şahadet şerbeti içmesine rağmen Başkanlık Sistemi hülyasından vazgeçmemektedir.

Sayın Cumhurbaşkanı bilinçli bir şekilde, daha önce görevlendirme yapması gerekirken Meclis Başkanlığı organlarının seçimini gerekçe göstererek görevlendirmeyi 28 gün geciktirmiştir. Bu arada yandaş basında koalisyonun kötülüğü, milletin hata yaptığı, yapılacak bir erken seçimde AK Parti'yi tek başına iktidara getireceği ile ilgili sürekli algı yönetimi yapılmıştır. Görevlendirme sonrasında geçen sürede de 'Hükümeti Kurmama' görevini tevdi ettiği sayın Davutoğlu da verilen görevi başarı ile tamamlayarak geri iade etmiştir. Evet, bilerek ve iddialı bir şekilde ifade ediyorum ki, Cumhurbaşkanı arzu etmiş olsaydı çoktan bir hükümet kurulurdu. Sayın Davutoğlu Demokles'in kılıcı gibi tepelerinde duran kendilerinin tabiriyle sağlam iradeyi aşmamış ya da aşamamıştır.  Hemşehrimiz futboldan anlamamasına rağmen dar alanda top çevirmiştir" ifadelerini kullandı.

32 GÜN BOYUNCA NE KONUŞULDU?

Başbakan Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerinde samimi olmadığını ve sonucun önceden belli olduğunu belirten Gönen, "Biz hükümeti kurmak istedik ama muhalefet buna yanaşmadı diyen sayın Davutoğlu kamuoyunu doğru bilgilendirme adına şu sorulara cevap vermek zorundadır: İstendiği taktirde 3-4 günde koalisyon kurulabilecekken, 32 gün boyunca CHP ile neyi görüştünüz? 45 günlük süreyi bitirme oyununa CHP de bilerek mi angaje oldu? Yoksa elinizde oyuncak mı oldu? Hangi teklifle gittiniz de koalisyon gerçekleşmedi? Bin an için MHP ile samimi bir şekilde koalisyon görüşmesi yapmak istediğinizi varsayalım. MHP'ye hangi teklifle gittiniz? Her partinin kendine göre koalisyon kurmak için ön şartları ve ilkeleri varken siz koalisyon görüşmesinde neden bu kadar ilkesiz davranmaktasınız? Peki sayın Devlet Bahçeli anayasanın ilk dört maddesi değiştirilemez dedi. Neyi değiştirmeyi planlıyorsunuz ki anlaşamadınız? Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı görevi bıraksın, istifa etsin demedi. Anayasal sınırlara çekilsin, dedi. Bu kadar doğru bir talebi neden beğenmediniz de anlaşamadınız? Devlet Bahçeli yolsuzluk yapanları yargılayalım dedi. Neyinde uzlaşamadınız? Devlet Bahçeli çözüm süreci denilen çözülme ve ihanet sürecini bir daha gündeme gelmeyecek şekilde sona erdirelim dedi. Çözüm sürecinde devam etmek mi istiyorsunuz ki anlaşamadınız? Sayın Devlet Bahçeli ile görüşmeye gitmeden önce Merkez Yürütme Kurulunuzda erken seçim kararı almadınız mı? İl başkanlarınıza erken seçim talimatı verdiniz mi? Milletvekillerinizin imzasını alarak meclise erken seçim önergesi verdiniz mi" diye konuştu.

BERKHAN PARLAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum