Gökbaba dünya 3.’sü oldu

Gökbaba dünya 3.’sü oldu

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Yaşar Sami Gökbaba, Azerbaycanın başkenti Baküde yapılan Para- Tekvando Dünya Şampiyonasında 68 kiloda dünya üçüncüsü oldu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Dünya Şampiyonası’nda Konya’yı ve ülkemizi en güzel şekilde temsil eden Yaşar Sami Gökbaba’yı başarısından dolayı tebrik etti.
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 9-10 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılan Para- Tekvando Dünya Şampiyonası’nda Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Yaşar Sami Gökbaba kilosunda dünya üçüncüsü oldu. 19 ülkenin katıldığı Para- Tekvando Dünya Şampiyonası’nda Milli Takım’da mücadele eden Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Yaşar Sami Gökbaba, 68 kiloda yarıştı. Başarılı mücadelesiyle dikkat çeken Gökbaba, yarı finalde Azerbaycanlı rakibine 9-7 yenilerek dünya üçüncüsü oldu.
Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Cevdet İşbitirici, amatör sporları sevdirmek için çalıştıklarını belirterek, sporcularının aldığı derecelerle mutlu olduklarını söyledi. Yaşar Sami Gökbaba’yı tebrik eden İşbitirici, insanların engelli ve engelsiz diye gruplandırılmalarının yanlış olduğunu belirterek, Yaşar Sami Gökbaba gibi başarılı sporcular sayesinde bu düşüncelerin değişeceğine inandığını söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, Konya’yı ve ülkemizi en güzel şekilde temsil eden Yaşar Sami Gökbaba’yı başarısından dolayı tebrik etti. Engelli olmanın spor yapmak için engel teşkil etmediğini kaydeden Başkan Akyürek, engelli sporculara ve amatör branşlara desteklerinin devam edeceğini ifade etti.
Para- Tekvando Milli Takımı’nda 80 kiloda Bayram Kayan finalde Azeri Aleksandr Polishuk’u 10-4 yenerek şampiyon olurken, bayanlar 67 kiloda Gülsüm Çelik finalde Fransız Laura Prescillia’ya yenilerek gümüş madalya ile yetindi. 68 kiloda mücadele eden sporcumuz Yaşar Sami Gökbaba, +84 kiloda Uğur Yıldız ve 58 kiloda Ahmet Orçun yarı finalde rakiplerine yenilerek bronz madalya kazandılar. Tüm Türkiye’de yapılan seçmeler sonucunda oluşturulan Para- Tekvando Milli Takımı kazandığı 1 Altın, 1 Gümüş ve 3 Bronz madalya ile 19 ülke arasında takım halinde üçüncülüğü elde etti. Para- Tekvando müsabakalarına katılacak olan bir sporcu, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından, vücudun üst ekstremitesinde herhangi bir uzvu bulunmayan sporcu olarak tanımlanmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.