Gödene Kapalı Pazar Yeri açılıyor

Gödene Kapalı Pazar Yeri açılıyor

Alışveriş ve yaşam kalitesini artırmak ve vatandaşlara daha konforlu bir alışveriş imkanı sunmak için Meram Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ilçedeki semt pazarlarının sayısı artıyor.

Konya’nın hakim rüzgarlar ve iklim şartları sebebiyle en zorlu bölgelerinden biri olan Gödene’de yapımı gerçekleştirilen ‘Gödene Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’ açılıyor.  Pazarcı esnafını ve pazardan alışveriş yapacak vatandaşları soğuktan, sıcaktan ve yağışlardan koruyacak modern pazar yerinin açılışı gerçekleştiriliyor. Vatandaşların, modern, sağlıklı ve daha nitelikli alışveriş imkanı sunmak amacıyla 4.5 yılda 4 kapalı Pazar yerini hizmete sunduklarını belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, açılışa Gödenelileri ve tüm Meramlıları davet etti.  

“KAPALI PAZAR YERİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Alışveriş kültürümüzün önemli bir parçası olan pazarların daha uygun şartlarda hizmet verebilmeleri ve pazarcı esnafı ile vatandaşların rahatlıkla alışverişlerini yapabilmeleri adına kapalı pazar yeri alanlarının sayısını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Fatma Toru; “Göreve geldiğimiz güne kadar Meram’da sadece iki kapalı pazar yeri vardı. Görevi devraldığımız günden bu yana 4 Kapalı Pazar yeri projemizi saha ile buluşturduk. Kovanağzı Kapalı Pazar yerimiz 2 yıldır hizmet veriyor. Kaşınhanı’ndaki yerimiz hizmetine devam ediyor. Gödene Pazar Alanının açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Harmancık’ta bulunan projemiz ise 2019’da  hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

KONFORLU ALIŞVERİŞ İMKANI BULACAKLAR

Açılışına bütün Gödene ve Meramlıları davet eden Başkan Toru sözlerini şöyle sürdürdü; ‘Gödene Kapalı Pazar Alanı’ projesinde Selçuklu mimarisi esas alındı. İçerisinde idari kısmından karakoluna, WC’den mescide kadar her ayrıntının düşünüldüğü bir alan oluşturduk. Yaklaşık 8.200 m² arsa ve 3.850 m²’lik inşaat alanına sahip projemize Gödene’nin fazlasıyla ihtiyacı vardı. Çünkü, Konya’nın hakim rüzgarlarından ve iklim şartlarından belki de en fazla etkilenen bölgelerinin başında geliyor burası. Bu proje ile pazarcı esnafımızı ve Gödenelileri bu kötü iklim koşulların etkilerinden korumuş ve kollamış olacağız. Gödeneli vatandaşlarımız, bu projenin hayata geçmesi ile sağlıklı ve konforlu şekilde alışverişlerini yapma imkanı bulacaklar. Hayırlı olmasını temenni ediyorum”     

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum