Gıda olmasa enflasyon olmaz

Gıda olmasa enflasyon olmaz

Maliye Bakanlığı hesap-kitap yaptı... çözüm önerisini sundu...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Gıda tarafının hiçbir negatif ve pozitif etkisi olmasa, Aralık ile aynı gerçekleşse, Ocak ayı gıda enflasyonu 6,5 değil de sıfır gerçekleşse, enflasyon ne olacaktı biliyor musunuz? Eksi 0,43 olacaktı. Yıllıkta 18,85 yapıyor” dedi.

BELEDİYELER SEBZE MEYVE SATIŞINA HAFTAYA BAŞLAYACAK

Gıda enflasyonu konusunda kısa, orta ve uzun vadeli adımları atmaya başladıklarını söyleyen Albayrak, “Önümüzdeki hafta belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetine vatandaşlarımıza sunacağımız adımları görmeye başlayacağız” dedi.H

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Delegeler Çalıştayı’nın açılışında konuştu.

Albayrak, Türkiye’nin geçen yılın Ağustos ve Eylül aylarında küresel finansal sistemde çok art niyetli spekülatif saldırılara maruz kaldığını iddia ederek, “Ekonomimizin kırılganlıklarını bilerek 2018’i bir tecrübe, ders çıkarma ve sistemimizin bağışıklık düzeyini güçlendirme yılı olarak geride bıraktık. Tiwite dayalı bir ekonomi... Öyle mi? Bir tiwit atılıyor öyle, bir tiwit atılıyor böyle. Sadece bu bile, iki tiwit arasındaki 5 ayda yaşanan sürecin, ikinci tiwit sonrası piyasalarda oluşturduğu etkiyi gözlemleme bile Türkiye’nin hangi adımları attığını, bağışıklık sisteminin ne şekilde güçlenmeye başladığını çok net gösteriyor” diye konuştu.

 

BELEDİYELER SEBZE MEYVE SATIŞINA HAFTAYA BAŞLAYACAK

Gıda enflasyonu konusunda kısa, orta ve uzun vadeli adımlarımızı atmaya başladıklarını söyleyen Albayrak, “Önümüzdeki hafta belediyelerimizle birlikte kaynağından sebze ve meyveleri alarak büyük şehirlerimizde maliyetinde vatandaşlarımıza sunacağımız adımları görmeye başlayacağız” dedi. .Albayrak, şu değerlendirmelerde bulundu: “Gıda tarafının negatif etkisi olmasaydı, her yerde bunu ifade ettim, son 20 yılın en yüksek tek ayı geldi gıdada, yüzde 6,5’e yakın. Hiçbir negatif ve pozitif etkisi olmasa, Aralık ile aynı gerçekleşse, Ocak ayı gıda enflasyonu 6,5 değil de sıfır gerçekleşse, enflasyon eksi 0,43 olacaktı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum