Gençlik konusunda hassasız

Gençlik konusunda hassasız

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Güney Kore Büyükelçiliğiyle yürütülen ortak projeyle Siirt ve Diyarbakırda 3 bin 500 lisanslı tekvandocunun kazandırıldığını, önümüzdeki yıl(...)

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Güney Kore Büyükelçiliği’yle yürütülen ortak projeyle Siirt ve Diyarbakır’da 3 bin 500 lisanslı tekvandocunun kazandırıldığını, önümüzdeki yıl ise Diyarbakır’da lisanslı sporcu sayısını 5 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi. Şahin, yaptığı açıklamada, ülkemizi dünya, olimpiyatlar ve Avrupa şampiyonalarında en iyi temsil eden tekvandonun Türk sporunun gururu olduğunu belirterek, en fazla madalya alan spor dallarının başında tekvandonun geldiğini anımsattı.
Federasyon olarak Türk gençliğini tekvandoya kazandırmak ve sporla tanışması noktasında yapmış olduğu çok önemli projeler olduğunu anlatan Şahin, “Güney Kore Büyükelçiliği ile ortak yapılan bir projeyle Güneydoğu ve doğu illerimizde, gençlerin ve çocukların spora kazandırılmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sayın valilerimizin desteğiyle bu proje uygulanmakta. İki senedir uyguladığımız bu projenin bu seneki ayağında, Siirt ve Diyarbakır’daydık. Siirt ve Diyarbakır’da yaptığımız çalışmalarda, belli bir sayıda antrenöre maaş bağlayarak 500 doların üstünde, gençlere ulaşmasını ve gençlere bir takım imkanların verilmesiyle de bu çalışmaların devamını sağlıyoruz” dedi.
Güneydoğudaki okullarda özellikle eğitici tekvandocuları göndererek, bu pilot okullardan tespit edilen çocukları hem Türk sporuna kazandırma hem iyi vatandaş modeli anlamında hem de geliştirme anlamında bu projenin yürütüldüğüne dikkati çeken Şahin, “Siirt ve Diyarbakır’da şu anda 3 bin 500’ün üzerinde lisanslı tekvandocumuz var. Diyarbakır’da lisanslı sporcu sayımızı 5 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
“Hakkari Yüksekova’dan bir kızımız bu sene içerisinde bu yaptığımız çalışmalar neticesinde Gürcistan’da Temmuz ayında yapılan Avrupa Şampiyonası’nda birinci olarak Türk bayrağını göndere çektirmiştir” diyen Şahin, şunları kaydetti: “Yani yaptığımız bu hassas çalışmalar neticede bize madalya kazandıracak alt yapıdan sporculara da ulaşmamızı sağlıyor. Onun için bu projeye destek veren Sayın Bakanımız, Genel Müdürümüz ve Güney Kore Büyükelçiliği’ne çok teşekkür ediyorum. Bu proje inanıyorum ki, hem gençlik hem spor konusunda, önemli bir proje. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç da bu projeye büyük önem veriyor. Gençlik konusunda son derece hassas.”
Gençliğin aynı zamanda spor demek olduğunu ifade eden Şahin, “Gençlik, heyecan demek, gençlik,sanata yönelme demek... Ve federasyon olarak, bu projenin devamında daha büyüterek doğu illerinde ve bazı ulaşılmayan bölgelerde yani sporun daha az olduğu bölgelerde her türlü çalışmayı yapacağız” dedi.
(AA)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.