Gençliğin hedefi olmalı

Gençliğin hedefi olmalı

AGD Meram Liseler Komisyonu'nun eğitiminde konuşan Kayseri Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, “Gençlerimizin mahkemelere daha fazla geldiklerine şahit oluyorum. Ancak sizin gibi bilinçli, hedefi olan gençleri de görmek beni mutlu ediyor” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Meram Liseler Komisyonu'nun Kış eğitimleri kapsamında gerçekleştirdiği ‘Bin yıl daha bu gençlik’ eğitim ve eğlence kampı 45 liseli gencin katılımıyla  tamamlandı. Program kapsamında liseli gençler Kayseri'ye gitti. Cumartesi günü Erciyes kayak merkezinde kayak programıyla başlayan programda öğrenciler stres attı. Kayak programından memnun kalan öğrencilerin bir sonraki programı ise eğitim semineri çalışması oldu. Kamptaki eğitmenlerden Kayseri Baro Başkanı Avukat Fevzi Konaç, verdiği eğitimde mesleğinin gözünden gençliğin sorunlarını değerlendirdi. Şahit olduğu olaylarla gençliğin sorunlarını anlatan Konaç, bu sorunların çözümü noktasında sivil toplum kuruluşlarının özellikle de AGD'nin önemine vurgu yaptı.
 
img_3285.jpg
 
GENÇLERDE SUÇ ORANI ARTTI
Mesleği gereği devamlı mahkemelerde bulunduğunu ifade eden Konaç, şöyle konuştu: "Adliyelerde bulunan biri olarak, 18 yaş altının yani gençlerimizin çocuklarımızın buralara eskiye nazaran günümüzde daha fazla geldiklerine ve gençliğimize yakıştıramadığımız suçlarla buralarda bulunduklarına şahit oluyorum ve bu da beni tedirgin ediyor. Ancak  bir yandan da sizin gibi bilinçli, hedefi olan gençleri de görmek beni mutlu ediyor. Bu konuda AGD'ye teşekkür ediyorum. Allah sizleri bu çatının altından ayırmasın diyorum." Eğitim seminerlerinde İlahiyatçı  Ahmet Bayraktar ve Nuh Tosun da birer sunum yaparak gençlere seslendiler.
Kampın ikinci gününde Kayseri şehir turu atan ekip daha sonra Eski Meram Belediye Başkanı ve şu an Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Refik Tuzcuoğlu'nu ziyaret etti. Tuzcuoğlu, hemşehrilerini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Gençlere yaptığı konuşmada zamanın önemini anlatan ve tavsiyelerde bulunan Tuzcuoğlu, yarının yöneticilerinin bugünün gençliği olduğunu vurgulayarak, genç neslin bu anlayışa göre çalışması gerektiğini söyledi. Ziyaretin sonunda AGD Meram Yönetimi tarafından Tuzcuoğlu'na bir teşekkür hediyesi verildi. Liseli gençler Kayseri programı dönüşü Nevşehir, Ürgüp, Göreme ve Avanos gezisi yaptı.
 
img_3631.jpg
 
HABER MERKEZİ - merhabahaber.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.