Gençliğe sahip çıkın

Gençliğe sahip çıkın

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları İl Başkanı Sefa Taşbaşı, "Gençlik eğitim sistemi ile cehalete sürüklendi. Sosyal medya ile zihinleri iğdiş edilmiş, müstehcenlik ile ahlakı ifsat edilmiştir. Seküler düşünce ile fırsatçılığın içine düşürüldü" dedi

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları İl Başkanı Sefa Taşbaşı, Gençlik ve Fetih Haftası ile ilgili basın toplantısı yaptı. Partinin il binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Sefa Taşbaşı, gençliğin sorunlarına dikkat çekti. Taşbaşı, "19-29 Mayıs tarihlerini 'Gençlik ve Fetih Haftası' olarak kutlamaktayız. Fetih ruhunu yeniden keşfetmek için, yeni bir ruhi dirilişe ihtiyaç vardır. Fetih ruhunu özümüzde yeniden şekillendirmek ve bu kutlu fethin ruh dünyasındaki inkişafa sebep olacak yolları iyi bilinmelidir. Bir çağın kapatılıp¸ yeni bir çağın açıldığı; o yüce hakan¸ Fatih Sultan Mehmed Han’ın fetih ruhu gönül diyarlarına taşınmalıdır. Özünü İslâm’ın fetih anlayışından¸ müjdesini Peygamberimizin mübarek ağzından alan¸ bütün beşeriyete huzuru getirecek bu ulvî gaye için¸ İstanbul fethedilmiştir. Bugün bize düşen ise fetih ruhunu genç nesle taşımak" diye konuştu.

GENÇLERİN SORUNLARI HAYLİ  FAZLA

"Ülkemizde ne yazık ki; gençlerimizin ciddi anlamda sorunları ve bu sorunlara dair çözümsüzlükleri bulunmaktadır" diyen Taşbaşı, şunları söyledi: "Bir devlet politikasından ötede bir sisteme kurban edilen gençlerimiz ister laik olsun, ister dindar, isterse milliyetçi olsun fark etmez bütün yönetimlerde bir değer olarak değil, bir yük olarak görülmüştür. Gençler zorunlu eğitimin dayatması içerisinde hayata geç katılmaktadırlar. Eğitim sistemi gençlerin hayatından çalmaktadır. Devletin zorunlu 12 yılı ve psikolojik zorunluluk olan üniversite ile bu 17 yıla çıkmaktadır. Böylece gençler hayata hazırlanamamaktadır. Gelecek kaygısı taşıyan gençlerin yaşam gayesi iyi bir iş ve konformist yaşam koşulları olmuştur. Bu sadece yeni yetişen neslin değil, bu nesli yetiştiren ebeveynlerinde temel sorunudur. Ebeveynler dini ve ahlaki yönden yetişmiş bir evlattan daha çok iyi bir iş ve kariyer sahibi evlat arzulamaktadırlar. Bu da gençlerin manevi dünyasını zayıflatmakta ve dünya ile  olan münasebetlerini dünyevi arzular noktasında artırmaktadır."

MİLLİ OLAN BİR SİSTEM KURULAMADI

2023 ve 2071 vaatleri ile milleti oyalayan hükümet yetkilileri 14 yıldır niçin gerçekten 'Milli' olan bir eğitim sistemi kuramadı" diye soran Taşbaşı, "14 yıldır bu ülkede sözde dindar ve manevi değerleri hakim kılmaya çalışan bir iktidar varsa eğer neden AMATEM’lerdeki hasta sayısı 2007’de yılında 38 bin 61 kişi iken, şu anda 300 bin kişi civarına ulaştı? Neden hala televizyonlarda gençliğe rol model olabilecek yayın ve program sayısı bir elin parmağını geçmezken 14 yıl boyunca bırakın Türkiye’yi bütün bir dünyada popüler olan aile ve toplum değerlerini hiçe sayan dizilerin sayısı gün geçtikçe artıyor? Biliyoruz ki, gençliğini ihmal eden toplum helak olur fakat gençliğine sahip çıkan toplum da geleceğine sahip olur" şeklinde konuştu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum