Gençlere hem burs, hem iş garantili kurs veriyor

Gençlere hem burs, hem iş garantili kurs veriyor

KİM Marketler Zinciri, İŞKUR ile yaptığı anlaşma kapsamında sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman ve yönetici adaylarını eğitmeye başladı

Eğitimin başında sigortaları yapılan kursiyerlere günlük 30 lira da cep harçlığı veriliyor. Kim Marketler Grubu Genel Müdür Hamit Akçay, kursa perakende sektöründe hiç çalışmamış işsiz gençleri kabul ettiklerini belirterek, “İŞKUR bizden kursiyerlerin en az yüzde 50’si için istihdam garantisi istedi fakat biz mezunların tamamını işe alıyoruz." dedi.
Hamit Akçay, grubun kurduğu KİM Akademi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Son 2 yıldır istihdam ettikleri personleli bu eğitim departmanında yetiştirdiklerini ifade eden Akçay, bu kapsamda 650 kişiyi de istihdam ettiklerini söyledi. İŞKUR ile yapılan yeni anlaşmanın ise uluslararası geçerliliğe sahip eleman yetiştirmeyi kapsadığını vurguladı. Kurstan mezun olanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve MEB tarafından onaylı uluslararası geçerliliğe sahip sertifika veriliyor.
Şu an sektörde bu kapsamda eğitim sunan başka bir perakende firması olmadığını belirten Hamit Akçay, proje ile ilgili şunları söyledi:
'Her geçen gün sayısı artan mağazalarımıza yetişmiş eleman bulmakta zorlanıyoruz. Gerek Türkiye perakende sektörünün gerekse Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinin kalifiye eleman ihtiyacı had safhada. Bu kurstan mezun olanlar tüm AB ülkelerinde çalışabilecek. Devam eden sınıflarla birlikte 140 işsiz genci meslek sahibi yaptık. Yılsonuna kadar bu sayıyı 300’e çıkarmak istiyoruz.
İşsiz gençler İŞKUR üzerinden veya doğrudan KİM Market’e başvurularını yapabilir. İŞKUR tüm kursiyerlere günde 15 lira cep harçlığı veriyor. Biz de KİM Market olarak 15 lira daha katkıda bulunarak bu rakamı günlük 30 liraya çıkardık. 25 eğitmenimiz aracılığıyla mağaza yöneticiliği ve profesyonel satış elemanları yetiştiriyoruz. Önümüzdeki yıl 1000 kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz. Perakende sektörünün ihtiyacı olan perakende uzmanı Finans ve muhasebe elemanları da yetiştirmeye başlayacağız. 35 yaşını aşmamış ve bu işi daha önce hiç yapmamış kişileri tercih ediyoruz. Şu anki mezunlar çalışmak isterse tamamını istihdam ediyoruz. İstemezlerse de sektördeki diğer firmalarda da istihdam edilebilirler.'
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.