Gençler İnternetteki Tehlikeleri Gençlerden Dinliyor

Gençler İnternetteki Tehlikeleri Gençlerden Dinliyor

Günün büyük bir kısmını internette geçiren gençleri sokakta olduğu gibi internette de tehlikeler bekliyor.

Günün büyük bir kısmını internette geçiren gençleri sokakta olduğu gibi internette de tehlikeler bekliyor. Medya eğitim kuruluşları kurdukları internet siteleriyle çocuk ve gençleri internetteki tehlikelerden korumaya çalışıyor.

Juuuport adlı site, internet üzerinden şiddet, baskı, taciz, rahatsızlık verme, dolandırıcılıkla mücadelede gönüllü elemanlarıyla yardımda bulunuyor. Bu sitede gençler gençlere yardım ediyor. Sitede gönüllü çalışan 15-21 yaş arası gençler uzmanlar tarafından yetiştiriliyor. Gençler hukuk, internet ve psikolojik alanlarda eğitim alarak yardıma ihtiyacı olan gençlere yardım ediyor. Juuuport ayda dört bin genç tarafından ziyaret ediliyor. Gençler forumlarda yazan konuları takip ediyor, internette yaşadıkları problemleri dile getiriyor ve sorularını soruyor.

Sitenin ele aldığı konularından biri de Cybermobbing. İnternet üzerinden şiddet, baskı, taciz, rahatsızlık verme “Cybermobbing” şeklinde adlandırılıyor. Juuuport’ta gönüllü Melissa adlı genç, “Cybermobbing ile karşı karşıya kalan gençlerin birçoğu ne yapacaklarını ve ne yapmaları gerektiğini bilmiyor. Onlara çıkış yolu gösteriyoruz.” diyor. Sitede önemsenen konulardan bir diğeri ise internette dolandırıcılık. Gençler internetteki dolandırıcılığa kurban olmamak için bilgilendiriliyor.

Üç yıldır hizmet veren juuuport sitesi büyük bir başarıya imza atmış. Daha ilk yılda birçok gencin internette farklı problemlerle karşı karşıya kaldığı görülmüş ve bilgilendirilmiş. Bir araştırmada 6-13 yaş grubuna mensup çocukların yüzde 43’ünün internette aktif olduğunu gören Juuuport sitesi, on iki yaş altı çocuklar için de bir forum açmış. Juuuport okullar ve gençlik kuruluşlarıyla çalışmalar yapmaya devam ediyor. Aşağı Saksonya Eyaleti Medya Kuruluşu himayesi altında kurulan Juuuport, Almanya'daki eyaletlerin medya kuruluşları tarafından destekleniyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.