Genç yazar ilk kitabını çıkardı

Genç yazar ilk kitabını çıkardı

Çocukluğundan beri hikâye yazmanın onun için bir tutku olduğunu belirten Alkım Gökçe, ilk kitabı Yıldız Tozu Duruşması’nı okurları ile buluşturdu

Daha küçük yaşlarda iken yazmaya başladığını vurgulayan ve bugün ilk kitabını çıkarmanın mutluluğunu yaşayan genç yazar Alkım Gökçe, “19 yaşında ilk kitabımı çıkarmanın heyecanını yaşıyorum. Çocukluk yıllarımdan bu yana hikâye yazma benim için bir tutku. Öyle ki daha okuma yazma bilmediğim yaşlarımda anneme ve dedeme hikâyeler yazdırırdım. Bu sürecin ardından kafamda oluşan hikâyeleri kâğıda dökmeye başladım. Yazmaya devam ettim. Lise hayatımda çeşitli kulüplere katılarak yazmayı daha çok sevdim. Yazarlık alanında farklı dereceler elde ettim” şeklinde konuştu. 
YAZDIĞIM HİKÂYE MESLEK SEÇİMİMİ ETKİLEDİ 
Yazdığı hikâye kitabının meslek seçiminde de etkisinin oluğuna değinen genç yazar, “Yıldız Tozu Duruşması beni çok etkileyen bir meslekten ortaya çıktı. Hukuk bölümünü ve avukatlığı araştırıyordum. Araştırdıkça da bu konudan bir hikâye çıkacağını düşündüm. Bu mesleği yapan insanların yaşayabileceği bir gerilim hikâyesini kafamda kurarak kâğıda dökmek istedim. Bu süreçte üniversite sınavına da hazırlanıyordum. Bu hikâye aslında okuyacağım bölüme de karar vermemi sağladı. Şu anda da hukuk okumaya başlayacağım” dedi. Yazdığı hikâyelerin türü hakkında bilgiler de veren Gökçe, “Gizem gerilim hikâyelerine tutkunum. Sonu belli olmayan ve hatta şok etkisi yapan hikâyeler yazmayı seviyorum. Kimi hikâyeleri okuduğunuzda sonunda pişman olabiliyorsunuz. Keşke böyle bitmeseydi diyebildiğiniz hikâyeler olabiliyor. Ben de bu durumun karşısında kitaplar yazma gayretindeyim. İyi ki okumuşum diyeceğiniz eserler yazmak benim en büyük hedefim” ifadelerini kullandı.
OKUYUCULARIMIN TAKDİRİ İLE DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİM 
Yazmış olduğu hikâyelerin devamını getirmek istediğini ve yazarlığını daha iyi seviyelere çıkarmak için gayret gösterdiğini vurgulayan Alkım Gökçe, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu hikâyelerin devamını getirmek istiyorum. Yeni kitaplar yayınlayarak yazarlığa en iyi şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Okuyucularımın takdiri ile de daha iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum. Hikâyelerimde verdiğim mesajlarla insanları bilinçlendirmeyi hedefliyorum. Mesela son hikâyemde öldükten sonra değeri bilinen kişileri işledim. İnsanların değeri ölmeden önce bilinmeli. Ben de hikâyemde böyle bir mesaj verdim.” Son olarak etkilendiği yazarlardan da bahseden Gökçe, “Bu süreçte birçok yazar benim için ufuk açıcı oldu. Victor Hugo, William Shakespeare, Stephen King gibi yazarlar en çok etkilendiğim yazarlardır” şeklinde konuştu. 


EYYÜB KARAKUZU 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.