Genç pehlivanlar  madalya avcısı oldu

Genç pehlivanlar madalya avcısı oldu

Güreş Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programın da yer alan 11-13 yaş ve 14-15 yaş minik erkekler Türkiye Şampiyonası grup eleme müsabakaları 10-12 Mayıs 2013 tarihlerinde 8 ayrı grupta gerçekleştirildi

Konya'nın bulunduğu Isparta 14-15 yaş ve Uşak 11-13 yaş gruplarında Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri üstün bir performans göstererek mücadele ettikleri sıkletlerde madalyaları topladı. Katılımın oldukça yoğun olduğu guruplar çekişmeli müsabakalara sahne oldu. İki şampiyonun çıktığı 11-13 yaş Uşak gurubunda Selçuklu Belediyesi'nin minik pehlivanları göz doldurdu. İlk kez böyle bir organizasyonda katılan minik güreşçiler beklenenin üstünde sergiledikleri performansla alkış topladı. Selçuklu Belediyesi; İstanbul, Bursa, İzmir, Afyon, Muğla gibi güçlü illerin de yer aldığı grupta takım olarak da ipi göğüsleyen takım olmayı başardı. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada; Uşak ve Isparta da yapılan müsabakalarda alınan başarılı sonuçların kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Yalnızca alınan başarılı sonuçların değil başarı elde edemeyen sporcuların gösterdiği azim ve mücadele ruhu gelecek için umut verici olduğu vurgulandı. 4 ayrı gurupta yapılan müsabakalar sonucun da sıkletlerinde ilk sekize kalmayı başaran sporcular haziran ayında Aksaray ilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonası finallerinde mücadele edecekler. Selçuklu Belediyesi de bu finallere 10 sporcu ile iştirak  edecek. 11-13 yaş Uşak gurubunda finallere katılmaya hak kazanan sporcular ; 53 Kg Ahmet Şen 1 inci, 59 Kg Süleyman Akdoğan1 inci, 32 Kg İsmail Batı 3 üncü, 75 Kg Ramazan Çınar 3 üncü, 47 Kg Ali Barış Oğur 5 inci, 29 Kg Enes Demirkol 7 inci, 42 Kg Abdullah Bilal Yetkin 8 inci oldular.

14-15 Yaş Isparta gurubunda finallere katılmaya hak kazanan sporcular ise; 59 Kg Alper Murat Erduran 3 üncü, 66 Kg Alparslan Akdoğan 3 üncü, 42 Kg Ahmet Altan 8 inci oldu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.