Gelirin 6 katı yatırım

Gelirin 6 katı yatırım

26. Vakıflar Haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşan Bölge Müdürü İbrahim Genç, gelirlerinin 6 katına yakın yatırım yaptıklarını açıkladı

26. Vakıf Haftası dolayısıyla Bölge Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Devamında Alaaddin Keykubat Salonu’nda Vakıflar Haftası Kutlamaları açılış programı düzenlendi. Bölge Müdürlüğü çalışanları, vakıf temsilcileri ve bazı okulların öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı programda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tarihçesi ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi.

SYDF, 2008 YILINDA 16 MİLYON 500 BİN TL YARDIM YAPTI
Burada konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Valilik bünyesinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan ayni ve nakdi yardımlarla ilgili bilgi verdi. 2008 yılında 14 milyon 494 bin 686 TL’si nakdi olmak üzere yardıma muhtaç vatandaşlara toplam 16 milyon 538 bin 857 TL ayni ve nakdi yardımda bulunulduğunu aktaran Mustafa Karabacak, ayrıca 68 bin 536 ton da yakıt yardımı yapıldığını söyledi. Vali Yardımcısı Karabacak, 2009 yılında ise 79 bin 930 ton yakıt yardımı yapılmasının planlandığını kaydetti.
VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ MUHTAÇLARIN YANINDA
Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç de görev alanlarında Konya, Aksaray ve Karaman olduğunu hatırlatarak, bu illerde yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Bölge müdürlüğümüz sorumluluğunda 750 hayrat, 867 akar olmak üzere toplam 1617 adet vakıf gayrimenkulü bulunmaktadır. Bunlardan 360 adedi tescilli eski eserdir. Ayrıca Konya’da 300 kişilik kız öğrenci yurdumuz, Aksaray’da 250 kişilik erkek öğrenci yurdumuz, Konya’da 700, Karaman’da 700 kişi kapasiteli 3 adet fakir ve kimsesizlere her gün sıcak yemek verilen imarethanelerimiz bulunmaktadır. Bu üç ilin (merkez ilçeler hariç) 39 adet ilçesinde 2 bin 775 aileye her ay kuru gıda dağıtımı yapılmaktadır. Bunun yanında 150 fakir ve muhtaç kişiye her ay aylık 283 TL yardım yapılmaktadır. Ayrıca yaklaşık 372 lise öğrencisine ayda 50 TL burs vermekteyiz.”
GELİRİN 6 KATINA YAKIN YATIRIM YAPILDI
Eski eser onarım ve restorasyonuyla ilgili yapılan çalışmaları da aktaran İbrahim Genç, 2008 yılında Konya, Karaman ve Aksaray’da 20 milyon 951 bin 831 TL’lik yatırım ihalesi yapılarak toplam 46 adet inşaat ve eski eserin onarım ve restorasyonu ile 31 adet eski eserin projesinin yapıldığını belirtti. İbrahim Genç, son 5 yıl içerisinde ise başta Karapınar Sultan Selim Külliyesi, Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Ereğli Ulu Camii, Doğanhisar Ulu Camii, Çeltik Ulu Camii, Akşehir Taş Medrese, Akşehir Ulu Camii, Ilgın Lala Mustafa Paşa Külliyesi, Kızılören Kandemir Hanı olmak üzere bölgede yaklaşık 269 eski eserin onarım ve restorasyonu ile 166 adet eski eserin projesinin yaptırılarak 50 milyon TL para harcandığını ifade etti. Bu çalışmaların Cumhuriyet tarihi boyunca yapılanların toplamından fazla olduğuna işaret eden İbrahim Genç, 2009 programlarında ise 43 eski eser ile 10 proje bulunduğunu söyledi. Bunların dışında yatırıma uygun gayrimenkullerin yap-işlet-devret modeline göre yaklaşık 50 milyon TL’lik projeler ile bir kısım eski eserin restore et-işlet-devret modeline göre kiralama ihalelerine çıkarıldığını veya çıkarılacağını dile getiren Genç, şöyle devam etti: “Bölge müdürlüğümüzün 2008 sonu itibariyle kiralardan 2 milyon 810 bin 773 TL geliri olduğu göz önüne alınırsa gelirimizin 6 katına yakın yatırım yapılmıştır. Toplamda gelirimizin en az 12 katı giderimiz olmuştur.”
PLAKET VE HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından görevinde 20 yılını dolduran Vakıflar Bölge Müdürü Çalışanı Mehmet Arabalı’ya plaket; Çumralıoğlu Vakfı tarafından düzenlenen santranç turnuvasında ilk 3’e giren Celalettin Kal, Hasan Hüseyin Arıöz ve Hakan Üresan’a da çeşitli hediyeler takdim edildi.
Dünkü programın son bölümünde ise Sahipata Müzesi’nde eski eser restorasyon sergisi açıldı. 10 Mayıs'a kadar sürecek olan Vakıflar Haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum