‘Gelir Vergisi Kanunu nakliyeciyi sıkıntıya sokar’

‘Gelir Vergisi Kanunu nakliyeciyi sıkıntıya sokar’

Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan ve Bakanlar Kurulu tarafından 18 Nisan tarihinde kararlaştırılarak 25 Mayıs 2010 tarihinde TBMM’ye gönderilen, “Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına D

Kanunun nakliyeci ve kamyoncu esnafını zor duruma sokacağını söyleyen Başkan Kemal Can, hükümetin hem kayıt dışı ile mücadeleyi kolaylaştırması, hem de vergi oranlarını herkesin ödeyebileceği oranda belirlemesi gerektiğini belirtti. Başkan Can konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi: “25 Mayıs’ta Bakanlar Kurulunda görüşüldükten sonra TBMM’ye gönderilen gelir vergisi kanunu nakliyeci ve kamyoncu esnafımıza zor durumlar yaşatacak. Zaten zor şartlarda rızkını temin etmeye çalışan nakliyeci esnafımıza bu yasayla birlikte herhangi bir iyileştirme yapılmadığını görmekteyiz. Kamyoncu ve nakliyecimizin vergi borcundan dolayı yüklü vaziyette dahi aracı bağlanmakta ve bu şekilde yük taşıması mümkün olmamaktadır. Ayrıca vergi borcundan dolayı vergi dairelerince nakliye bedellerine el konulduğu bir süreç yaşıyoruz.”

Hükümetin konuyla ilgili iyileştirici çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizen Başkan Can, “Yeni düzenlenen gelir vergisi kanununda vergi yükünün azaltılması ve nakliyeci esnafımıza kolaylıklar gösterilmesini talep ediyoruz. Ayrıca hükümetimizin vergi borcu olan nakliyecilerimizin borcunu ödemesi için uzun vadeli ve düşük faizli ödeme kolaylığı sağlanmasını da bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.