Geleceğimiz parlak

Geleceğimiz parlak

Büyükhelvacıgil, 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11 büyüyerek dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olan Türkiye'nin, ikinci çeyrekte yüzde 8,8 büyüyerek Çin'den sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi o

Büyükhelvacıgil, 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11 büyüyerek dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olan Türkiye'nin, ikinci çeyrekte yüzde 8,8 büyüyerek Çin'den sonra en hızlı büyüyen ikinci ekonomisi olmayı başardığını bildirdi.

 

 
Konya Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, yazılı açıklamasında, Türkiye ekonomisinin yüzde 8,8 büyüyerek dünyada en hızlı büyüyen ikinci, Avrupa da ise birinci ekonomi olmasının kendileri için bir gurur kaynağı olduğu değerlendirmesinde bulundu.
Büyükhelvacıgil, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,8 büyümesinin Türkiye'nin başarı performansının devam ettiğini gösterdiğini, ancak yakalanan başarının sürdürülebilir olması için reformların da devam etmesi gerektiğini bildirdi.
Avrupa Birliği ve ABD'de yaşanan ekonomik krizlerle, Ortadoğu'da yaşanan olayların dünyada ticaretinde bir güven sorunu ortaya çıkardığını anlatan Büyükhelvacıgil, ''Türk ekonomisi gösterdiği başarıyla güvenli bir liman haline gelmiştir. Büyüme performansımız bu hızla devam ederse, Türkiye yakın gelecekte inanılmaz başarılara imza atar'' ifadelerine yer verdi.
Dünya ekonomilerinin patinaj yaparken Türkiye'nin ileriye doğru gitmesini tüm dünyanın hayranlıkla izlediğine dikkati çeken Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti:
 ''Artık tüm dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde. Çünkü, Türkiye, Avrupa da büyüme rekorları kıran, Avrupa'nın en dinamik, en hızlı gelişen, insanına iş aş üreten bir ülke haline gelmiştir. Başta Türk özel sektörü olmak üzere, büyümeye katkısı olan herkese teşekkür etmek hepimizin borcudur. Öte yandan; Türkiye ekonomisinde olumlu hava sürerken, dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılar da halen devam etmektedir. Dünya ekonomisine entegre olan Türkiye'nin bu süreçten etkileneceği göz önüne alınarak, yeni tedbirler de geliştirilmelidir.''

 

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.