Gaziler yoksa biz de yokuz!

Gaziler yoksa biz de yokuz!

Akşehir'de Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü ve Şehitler Günü Anma etkinlikleri yapıldı.

Akşehir Kaymakamlığı'nca Şehitler Günü dolayısı ile tertip edilen öğle yemeğine gaziler davet edilmedi. Akşehir Öğretmenevi'nde verilen öğlen yemeğine gazilerin davet edilmemesi üzerine bazı şehit ailelerinin "Gazilerimizin olmadığı yerde biz de yokuz, şehitlerimiz, gazilerimizin kucağında şehadet şerbetini içtiler" diyerek tepki gösterdi ve yemeğe katılmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Akşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail İnce, “Şehit aileleri ve gaziler bir bütündür. Bu ülke için şehit ve gazi oldular. Şehit aileleri ve gaziler arasında ayrım yapılmasınıa tepki gösterdik” dedi.

'KAYMAKAM İÇİN İMZA TOPLUYORUZ'

Akşehir Kaymakamı'nın 1 yıl önce ziyaretlerine gittiklerinde Kaymakam Ali Dursun'un elini masaya vurduğunu, “Derneğinizi kapatırım” dediğini de iddia eden İnce, Buna rağmen Kaymakam Dursun'a saygıda asla kusur etmedik. Münferit olarak bazı gazi kardeşlerimiz sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında Kaymakam beye çıktıklarında, "Siz devletten maaş almıyor musunuz? Size yardımcı olmak zorunda değilim” cevabı ile karşılaştıklarını da iddia eden İnce, dernek olarak Kaymakam'ın ilçedeki görevinden alınması için imza kampanyası yaptıklarını, 9 şehit ailesi ve 16 gazinin imza verdiğini, diğer üyelerin de imzalarını aldıktan sonra gerekli makamlara müracaat edeceklerini belirtti. İnce, “Bizler, bu vatan için kolumuzu, bacağımızı verdik. Canımız da feda olsun. Kan ve can verdiğimiz değerlere sahip çıkılmasını istiyoruz. Biz ne boş yere hayatımızı ortaya koyduk, ne de kanımızı döktük. Biz ülkenin bölünmez bütünlüğü için canımızı ve kanımızı verdik. Kaymakamımız sağ olsun bize 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nü zehir etti” açıklamasında bulundu.

'DERNEKLER ARASINDA SÜRTÜŞME VAR'

İddialara tek tek yanıt veren Kaymakam Ali Dursun ise, “Bunların yaşanmasına üzüldüm. Akşehir'de şehit ve gazilerle ilgilenen 2 dernek var ve bu dernekler arasında sürekli bir sürtüşme var. 1,5 yıldır görevdeyim. Dernekler noktasında ilçede bir sıkıntı var. Şehit aileleri ve gaziler bu sürtüşmeden zarar görüyor. İki derneğin başkanı da yanımda tartıştılar. Arabulucu olmaya gayret ettim. Şehit ve gazileri gruplaştırmak doğru değil. Bu konuda bir ve beraber olmak durumundayız. 'Bu sürtüşme sürerse yönetmeliğe bağlı kalarak, dernekleri kapatırım' dedim. Çünkü ciddi bir sürtüşme söz konusu. Birinin gittiği etkinliğe diğeri gitmiyor. Önceki gün şehitlerimizi andık. Gaziler Günü ile Şehitler Günü ayrı. 19 Eylül'de gazilerle ilgili etkinlik düzenledik. Önceki gün de şehitler için. Yönetmelik böyle. Etkinlikler dolu dolu geçti. Şehitlerimizi rahmetle andık. İçtenlik vardı. Köylerdeki mezarlıkları da ziyaret ettik. Öğlen de şehit ailelerine yemek verdik. Yemeği terk eden olmadı. Gazimiz İsmail İnce, bize alınmış. Kişisel alınganlığını hoş görmek lazım. Tüm şehit ve gazilere yardım ediyoruz. Ancak 2 derneği pek muhatap almıyoruz sürtüşme nedeniyle. Şehitler Günü nedeniyle adeta çırpındım. Emeğimizin bu tür şeylerle gündeme gelmesi bizi üzüyor” diye konuştu.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum