Futbolun adaleti yok

Futbolun adaleti yok

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye'nin, 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda İspanya'ya sahasında 2-1 yenildiği maçta iyi mücadele ettiğini, ancak son dakika golüyle yenildiğini söyledi.

Başesgioğlu, maçtan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İspanya maçından puan beklediğini belirterek, ''Puan beklediğimiz maçta son dakikada yediğimiz gol, bir puandan da mahrum bıraktı. İyi mücadele ettik, ama son dakika golüyle yenildik'' dedi.Milli takımın karşılaşmada çok pozisyon bulduğunu ifade eden Murat Başesgioğlu, ''Gol de atabilirdik, ama olmadı. Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız. Çocuklar sonuna kadar zorlayacak. Hayırlısı olsun, canları sağ olsun'' diye konuştu.
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de yaptığı açıklamada, maçta golleri kaçıran tarafın Türkiye olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
''Futbolun adaleti yok. İlk maçtan daha güçlüydük. Pozisyona girdik, iyi de oynadık. Kaleci hatasından penaltı oldu, akabinde adamları kaçırdık, ikinci golü yedik. Bundan sonra rakiplerden ziyade bizim kazanmamız lazım. Burada asgari berabere kalmalıydık.''
Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ise milli takımın, birçok eksiğine karşın iyi mücadele ettiğini, en kötü olasılıkla berabere kalacağı maçta, son dakika golüyle yenildiğini ifade etti.
''Futbolda böyle şeyler de var'' diyen Arıboğan, görüşlerini ''İddiamız sürüyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bosna Hersek ve Belçika'yı yenecek güçteyiz. Ümitsizlik yok. Gruptan çıkacağımıza inanıyoruz'' diye açıkladı.
Lütfi Arıboğan, bir soru üzerine promosyon bilet diye bir kavramın olmadığını belirterek, ''Taraftar buradaydı, stat doluydu. Promosyon bilet yok, sponsorların hakkı olan bilet var. Bunlar da birkaç yüz taneyi geçen miktarda değil'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.