Futbol onun hayatı

Futbol onun hayatı

İsveç'in başkenti Stockholmde açılan ve sadece Türk ve İsveçli futbolcuları yetiştiren futbol akademisi büyük ilgi görüyor. Akademinin başında ise Konyalı Recep İnekçi var.

Onun hayali Türkiye’ye futbolcu yetiştirmek. Uzun yıllardır İsveç’te yaşayan Konyalı Recep İnekçi tam bir futbol sevdalısı. Özellikle de altyapıya ve gençlere verdiği önemle tanınan İnekçe’nin bu futbol sevdası, onu Afrika’da kulüp satın almaya kadar taşımış. İsveç’te de sevilen Recep İnekçi’nin hedefi Türk ve İsveç futbol hizmet etmek. Bütün gayretleri bu doğrultuda İsveç’in Stockholm kentinde futbol akademisi kuran Recep İnekçi, bu çalışmalarının karşılığını mutlaka alacağını söylüyor.
İnekçi, İsveç'te antrenörlerin antrenörü Thomas Lundin ile birlikte çalışıyor. Thomas Lundin’in Marko diye hitap ettiği Recep İnekçi ile uzun yıllardır birlikte çalıştıklarını ifade ederek, "Recep'’e Marko diyoruz. Gala Futbol Akademisi'nde beraber çalışma yapıyoruz. Daha önce 90'lı yıllarda İsveç'in köklü takımlarından Hammarby'de beraber çalışmıştık. Bizim akademide şu anda 25 futbolcu bulunuyor. Önümüzdeki aylarda bu daha da çoğalacak. Biz burada küçük futbolculara teknik futbolu öğretiyoruz. Takımlarda oynayan futbolcuların eksik taraflarını geliştirmesi için çalışmalar yapıyoruz. Türk ve İsveçli futbolcular takımları ile yaptıkları antrenmanların dışında haftanın bazı günleri Gala Futbol Akademisine geliyorlar" dedi.
Stockholm' de herkesin tanıdığı bir antrenör olan Makro Recep İnekçi'nin en büyük hayali ise Türk ve İsveç Milli Takımı'na futbolcu yetiştirmek. İnekçi, akademiyle ilgili bilgiler vererek, "Şu anda 25 futbolcumuz olmasına rağmen biz antrenmanlarda sadece 5 veya 6 futbolcu ile çalışma yapıyoruz. Bugün akademimizde çalışan oyuncular arasında Türk ve İsveç Milli Takımlarında rahatlıkla oynayabilecek futbolcular var. Bunlardan birisi de Ertuğrul Özge. Onu milli takıma göndereceğiz. Zaten Ertuğrul burada ki İsveç Şampiyonu 14-15 yaş grubu Hammarby takımının en iyi santraforu. Bir de bizim göz bebeğimiz 8 yaşındaki Kerim Delen var. Biz ona Pele adını taktık. Kerim çok teknik ve çok süratli. Biz ister Türk olsun, ister İsveçli olsun bu gençlere yardımcı olup takımlarına hazırlıklı olmasını sağlıyoruz. Ayrıca Gala Futbol Akademisi'nde kaleci antrenörü ve bir de masör bulunuyor" dedi.
Türkiye’yi sık sık geldiğini söyleyen Recep İnekçi, Avrupa’da inanılmaz bir gurbetçi futbolcu potansiyelinin olduğunu belirterek, Türk takımlarının bu oyunculardan mutlaka yararlanması gerektiğinin altını çizerek, “Avrupa’nın değişik ülkelerinde gurbetçi çocuklar var. Bunların içerisinde kaliteli oyuncular da var. Türk takımlarında top oynamak için can atıyorlar. Türkiye profesyonel liglerinde mücadele eden kulüplerimizin bu çocuklara sahip çıkması gerekir. Bu oyuncuların maliyetleri de sudan ucuz. Yeter ki bu çocuklara oynama şansı verilsin. Kulüplerimiz kesinlikle kazançlı çıkacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum