Fransa'da Eski First Lady'nin Kitabı Elysee'yi Sarstı

Fransa'da Eski First Lady'nin Kitabı Elysee'yi Sarstı

Ocak ayında Cumhurbaşkanı François Hollande'dan olaylı şekilde ayrılan eski First Lady Valerie Trierweiler'ın Hollande ile geçirdiği 9 yılı anlattığı 'Merci pour ce moment' (Bu an için teşekkürler) isimli kitabı çıktı.Elysee Sarayı'ndan,...

Ocak ayında Cumhurbaşkanı François Hollande'dan olaylı şekilde ayrılan eski First Lady Valerie Trierweiler'ın Hollande ile geçirdiği 9 yılı anlattığı 'Merci pour ce moment' (Bu an için teşekkürler) isimli kitabı çıktı.

Elysee Sarayı'ndan, Hollande'ın oyuncu Julie Gayet ile ilişki yaşadığının ortaya çıkmasından sonra ayrılan Trierweiler, kitapta cumhurbaşkanının gizli ilişkisini nasıl öğrendiğine de açıklık getiriyor.

SKANDALIN ARDINDAN İNTİHARA KALKIŞMIŞ

Kitabı piyasaya çıkışından önce Fransız kamuoyunundan saklamayı başaran Trierweiler, Hollande'ın Gayet ile ilişkisini, ikilinin resimlerinin Closer dergisinde yayınlanmasından sonra öğrendiğini belirtiyor. Trierweiler, gizli ilişkinin basına yansımasından sonra bir hafta hastanede kalması ile ilgili, 'intihara kalkıştı' söylentilerini de kitabında doğruluyor.

"İYİ BİR SOSYALİST DEĞİL, FAKİRLERİ SEVMİYOR"

Eski First Lady, kitapta 9 yıl birliktelik yaşadığı Cumhurbaşkanı Hollande'a da sert sözlerle yüklenirken, Hollande'ın iyi bir sosyalist olmadığını ve fakirleri sevmediğini vurguluyor. Ayrıca Valerie Trierweiler, Hollande'ın sosyalist rakibi eski İMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın New York'da gözaltına alınmasından sonra verdiği ilk tepkiyi de kitabında yer veriyor.

KİTABI DUYUNCA DONAKALMIŞ

Trierweiler'in kitabından salı günü haberdar olduğu belirtilen Cumhurbaşkanı François Hollande ise Paris Match'da yayınlanan kitabın bir bölümünü gördükten sonra 'berbat' yorumunu yaptığı iddia edildi. Ayrıca Hollande'ın bir yakını Le Parisien'e yaptığı açıklamada Hollande'ın kitabı duyunca donakaldığını aktardı.

VALLS: ÇİRKİN SALDIRI

Fransa'da günün konusu olan kitaba en sert eleştiri ise Başbakan Manuel Valls'dan geldi. Başbakan Valls, kamu hayatını özel hayata karıştıran çirkin saldırılar üzerinden tartışma yürütüldüğünü belirtti. Valls, Fransızların hükümetten beklentisinin iş, lojman, hayat pahalılığı ile ilgili sorulara cevap bulması olduğunu belirterek bu tarz tartışmalara izin vermeyeceklerini belirtti.

ESKİ EŞİ HOLLANDE'I SAVUNDU

François Hollande'ın 4 çocuğunun annesi Ekoloji, Çevre ve Enerji Bakanı Segolene Royal ise Hollande'a yöneltilen 'fakirleri sevmiyor' eleştirisinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Royal, eleştirinin solun güçlü bir liderinin politik taahhütlerine ters olduğunu ve siyasi kimliğini yansıtmadığını belirtti.

Bu arada Le Parisein'in okurlarına ''Eski first lady'nin kitabını alacak mısınız?' sorusunu yönelttiği ankete katılanların yüzde 70'i 'hayır' cevabını verdi.

Valerie Trierweiler'ın "Ne yazdıysam hepsi doğru" diye lanse ettiği kitabın ilk olarak 200 bin adet basıldığı belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.