Finalde Rakipler Rusya Ve İran

Finalde Rakipler Rusya Ve İran

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda finale kalan Taha Akgül ve Yakup Gör, finalde Rus ve İranlı rakiplerle karşılaşacak.    125 kiloda mücadele eden Akgül finalde İranlı rakibi Kamil Hasemi...

Özbekistan’da devam eden Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası’nda finale kalan Taha Akgül ve Yakup Gör, finalde Rus ve İranlı rakiplerle karşılaşacak.

    125 kiloda mücadele eden Akgül finalde İranlı rakibi Kamil Hasemi ile kozları paylaşacak. 70 kiloda mücadele eden bir diğer finalist Yakup Gör ise Rus rakibi Ketik Sabalov güreşecek.

    Yarı finalde Belaruslu rakibini 8-1 yenen ilk finalist Akgül, çeyrek finalde ABD’li rakibini 4-2, ikinci turunda Azerbaycanlı rakibi Aslan Debisov’u 4-0 ve ilk turda Macaristanlı rakibi Richard Csercsics’i 10-4 yenmeyi başarmıştı.

    Diğer finalist Gör ise yarı finalde Tacikistanlı rakibini 7-0, çeyrek finalde Özbek rakibi Behzod Abdurrahmanov’u 4-1, ikinci turunda Japon rakibi Ken Hosaka’yi 11-0 ve ilk turda Mısırlı rakibi İbrahim Halil Ayad’ı 9-0 yenmişti.

    57,70, 86 ve125 kilolardaki final müsabakaları akşam düzenlenecek şampiyonanın resmi açılış töreninden sonra yapılacak.

Bu arada ilk maçında Rus rakibine yenilen Selim Yaşar, Rus rakibinin finale çıkması üzerine yaptığı iki repesaj maçını da kazanarak finalde bronz madalya için mindere çıkacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.