Filistin Türkiye demektir

Filistin Türkiye demektir

Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yaşamı boyunca Filistin'e sahip çıktığını dile getiren Filistin Vakfı Konya Şube Başkanı Şehdeh Kurt, “Erbakan Hoca, Kıbrıs'ı fethettiyse bu Filistin içindi. Çünkü Filistin demek Türkiye demektir” dedi

Filistin Vakfı Konya Şube Başkanı Şehdeh Kurt ve başkan yardımcısı Hüseyin Uçar Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, hazır bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şen, Kurt ve Uçar'a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Filistin Vakfı'nın ilk şubesini İstanbul'a, ikinci şubesini ise Konya'ya açtığını söyleyen Filistin Vakfı Konya Şube Başkanı “Selçuklu'ya yıllarca başkentlik yapmış Konya'nın Filistin davası bilinci yüksek. Allah, Konyalılar'dan razı olsun” dedi.

BU DAVAYA SAHİP ÇIKMAK VACİPTİR

Filistin'de ablukanın devam ettiğini söyleyen Başkan Kurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün Filistin demek, Türkiye demektir. Filistin davasına hepimizin sahip çıkması, Türk kardeşlerimizin 'Banane Filistin'den' dememesi gerekir. Hatta bu konu ile ilgili Alimler Birliği'nden fetvada çıktı. Her bir Müslümanın Filistin davasına sahip çıkması vaciptir denildi. İslam coğrafyası üzerindeki akan kanın, gözyaşının son bulması gerekir. Müslüman devletleri arasında da Filistin ve davasına en fazla sahip çıkan Türkiye ve Türk halkı olmuştur.”

KONYALI'NIN FİLİSTİN DUYARLILIĞI

Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yaşamı boyunca Filistin ve davasına sahip çıktığını hatırlatan Filistin Vakfı Konya Şube Başkanı Şehdeh Kurt, “Filistin, Müslümanlar için çok önemli bir yerdir. Erbakan Hocanın, gözbebeği Filistin'di. Yaşamı ve mücadelesi boyunca Filistin sevdasından hiç vazgeçmedi. Ortaya koyduğu çabanın yüzde 80'i Filistin içindi. Çünkü Filistin demenin, Türkiye demek olduğunu biliyordu. 1974 yılında Kıbrıs fethedildiyse bu Filistin içindi. Biz de bu kapsamda çalışmalar yapıyoruz. Konya, onlarca belki binlerce alimi bağrında yetiştirmiş, medeniyet başkenti olmuştur. Bu şehrin bir Filistin bilinci vardır. Halkı, duyarlıdır. Zaten İstanbul'dan sonra vakfın 2. olarak Konya'da açılması bu gerçeğin bir örneğidir. Biz; Filistin halkı, Filistinli öğrencilere, yetimlere burs için  hayırseverlerimizden yardımlarını bekliyoruz. ” şeklinde konuştu.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.