Fileto Tesisleri'nden ekonomiye katkı

Fileto Tesisleri'nden ekonomiye katkı

Suğla Su Ürünleri, Deniz Göl Ürünleri İşletme ve Paketleme, Fileto Tesisleri'nin, Seydişehir ekonomisine katkı sağladığı bildirildi.

Suğla Su Ürünleri, Deniz Göl Ürünleri İşletme ve Paketleme, Fileto Tesisleri'nin Genel Müdürü Ramazan Özkal, yaptığı açıklamada, 25 bin lira sermaye ile kurulan tesislerde 70'e yakın işçi çalıştığını söyledi. 
Tesislerin dünyanın her yerine ihracat yapacak donanıma sahip olduğunu anlatan Özkal, tesisin şehir ekonomisine de önemli oranda katkı sağladığını bildirdi. Kış aylarında deniz balığı yaz aylarında ise göl ve deniz ürünlerinin tamamını fileto olarak tüketicilerin hizmetine sunduklarını aktaran Özkal, tesislerin Konya bölgesinin en güçlü balık işletme tesisi olduğunu vurguladı. Suğla Su Depolama Barajı ve Beyşehir Gölü'nden çıkan su ürünlerinin, önemli bir hammadde kaynağı olduğunu da açıklayan Özkal, ''Suğla Barajı'nda bulunan çim sazanını bile işleyerek ihracat ettik. Maalesef bilinçsiz avlanma ve yasaklara uyulmaması nedeniyle bu balıklar azaldı'' dedi. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.