Fıla İsim Ve Amblem Değişikliğine Gitti

Fıla İsim Ve Amblem Değişikliğine Gitti

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA), isim ve amblem değilikliğine gitti. FILA olağan genel kongresi Taşkent’te yapıldı. Kongrenin en önemli gündem maddelerini ise isim ve amblem değişikliği oluşturdu. Yarın başkent Taşkent’te...

Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA), isim ve amblem değilikliğine gitti. FILA olağan genel kongresi Taşkent’te yapıldı. Kongrenin en önemli gündem maddelerini ise isim ve amblem değişikliği oluşturdu.

Yarın başkent Taşkent’te başlayacak Dünya Güreş Şampiyonası öncesinde düzenlenen kongreye FILA üyesi 90 dolayında ülke temsilcisi katıldı. Kongrede Türkiye’yi Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın başkanlığındaki heyet temsil etti.

Kongrede yapılan oylamada Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Nenad Lalovic tekrar bu göreve seçildi. Kongrede ayrıca FILA’nın Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği şeklindeki ismi Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değiştirildi. FILA’nın Taşkent’teki kongresinde yönetimde yer alacak yeni üyeler de belirlendi.

Bu arada bir diğer değişiklik ise birliğin ambleminde yapıldı. FILA’nın amblemi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) amblemine benzediği gerekçesiyle değiştirildi. Tek yuvarlaktan oluşan yeni amblemin etrafı güreşi temsil eden işaretlerle çevrili.

Bu arada bir sonraki dünya şampiyonaya Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ev sahipliği yapacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.