Federasyonlar gözaltında

Federasyonlar gözaltında

2016 Rio ve 2020 Olimpiyatlarına yönelik sporcu yetiştirme programlarını devreye sokan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Olimpiyat yolunda performansa dayalı takip devrini başlattı. 27 maddeden oluşan performans sınavını geçemeyen federasyon başkanları Sporti

SPORTİF DEĞERLENDİRME KURULU OLUŞTURULDU

Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın ardından Türk sporuna sistem kazandırmaya karar veren Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, federasyonların sadece bütçelerinin değil, performanslarının da denetime tabii tutulması için 7 kişiden oluşan Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu adıyla yeni bir kurul oluşturdu. Kurulun asli görevi ise federasyonların performans denetimini yapmak olarak belirlendi.
Önümüzdeki günlerde açıklanacak "Ulusal Spor Planı"nın ilk adımı olarak kabul edilen bu adımla Türk sporuna ilk kez performansa dayalı takip sistemi getiriliyor.

27 MADDELİK SINAV

6 aylık bir çalışmadan ardından Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu, özerk federasyonların hangi kriterlere göre denetleneceğine dönük 27 maddelik bir performans kriteri hazırladı. Bakan Kılıç'ın da onay verdiği kriterler Türkiye'yi spor ülkesi yapma gayesiyle hazırlandı. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında daha büyük başarıları kazanılabilmesi için hazırlanan 27 maddelik performans taahhütnamesi imzalanmak üzere federasyon başkanlarına gönderildi. Federasyonlar başkanlarının altına imza atacağı performans kriterlerinin sonuçları ise düzenli olarak kamuoyuna ilan edilecek.

BAŞARISIZ FEDERASYON BAŞKANI GÖREVİNDEN ALINACAK

Performans denetim taahhütnamesine göre, elit sporcu yetiştirmeyen, dopingle mücadele etmeyen, kafasına göre borçlanan federasyon başkanları yakın markaja alınacak. Federasyonların altında imza atacağı kriterlere uygun çalışıp çalışmadığını gösteren karneleri 6 aylık veya bir yıllık periyotlarla kamuoyuna ilan edilecek. Performans sınavından geçemeyen federasyon başkanları Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu’nun ısrarlı uyarılarını dikkate almadığı takdirde yaptırımlarla karşılayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.