Faiz devleti perişan etti

Faiz devleti perişan etti

Ekonomide kötü gidişatın sürdüğünü belirten Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Ahmet İnoğlu, "Faiz ülkemiz ekonomisini perişan ettmiştir. Her yıl bütçenin önemli bir bölümü faize ayrılmaktadır" dedi

1 Kasım Genel Seçimleri'ne sayılı günler kaldı. Siyasi partiler seçim çalışmalarına hız verdi. Seçim çalışmalarına devam eden Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Ahmet İnoğlu, ekonomideki gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnoğlu, “Saadet Partisi olarak seçimlere 85 seçim çevresinin tamamında giriyoruz. Bu çerçevede  partimizin hazırladığı ekonomik raporu 5 başlık halinde özet olarak bilgilerinize sunuyorum. Zira bu rapor ülke ekonomisinin son 12 yılda gelmiş olduğu vahim durumu yansıtmaktadır” dedi.

İnoğlu, “2014 yılı bütçesinden faize 49.9 milyar TL yaklaşık 50 milyar TL ödeme yapılmıştır. 2002’den 2014 yılı sonuna kadar olan 12 yıllık sürede bütçeden yapılan faiz ödemelerinin toplam miktarı 598.1 milyar TL’dir. Bu demektir ki bütçeden yıllık ortalama 49.8 milyar TL veya yaklaşık 50 milyar TL faiz ödemesi yapılmıştır. 2015 yılı bütçesinde faiz ödemeleri için ayrılan para 54 milyar TL’dir. Senenin ilk 8 ayında bütçeden yapılan faiz ödemeleri 38.4 milyar TL’dir. Faiz ülkemiz ekonomisini perişan ettmiştir. Her yıl bütçenin önemli bir bölümü faize ayrılmaktadır. Parti olarak hükümete sesleniyoruz. Denk bütçe yaparak faiz harcamalarını ortadan kaldırınız. Türk ekonomisini borç alarak idare etmek yerine milli kaynaklarımızı harekete geçirerek, bütçeye ek kaynaklar oluşturarak idare etme yoluna gidiniz. Aksi halde Türkiye de, vatandaş da, milletimiz de bu faiz belasından kurtulamaz.

İÇ VE DIŞ BORÇ SÜREKLİ ARTIYOR

Türkiye’nin iç ve dış toplam borcunun sürekli arttığını belirten İnoğlu, “Türkiye'nin toplam dış borcu 584 milyar dolar. Türkiye’de devlet borçlu olduğu gibi özel sektör de borçludur, fertler de borçludur. 2011 yılında 910 bin 117 olan bireysel kredi kartı ve bireysel kredi borcunu ödeyemeyen ve halen borcu devam edenlerin sayısı 2014 yılı sonunda bir milyon 297 bin 132’ye yükselmiştir. Türkiye’nin toplam borcu devletin yayınlamış olduğu resmi rakamlara göre, sürekli artmaktadır. Hükümet üyeleri ve AK Parti yetkilileri konuşmalarında bu rakamları söylemiyorlar. Onlar sadece IMF’ye olan borcu söylüyor. Vatandaşa eksik bilgi veriyorlar. Evet, Türkiye’nin IMF’ye olan borçlarının son taksidi de Mayıs 2013’de ödendi ve böylece Türkiye’nin IMF’ye borcu kalmadı. AK Partililer Mayıs 2013’den beri IMF’ye olan 23.5 milyar dolarlık borcun ödendiğini söylüyor. Ama toplam borçlarımızın sürekli arttığından bahsetmiyorlar. Türkiye’nin gerek dış borcu ve gerekse iç borcu sürekli artıyor. Biz buna dikkat çekiyoruz. Bir diğer ifadeyle AK Parti iktidara geldiğinde 23.5 milyar dolar olan IMF borcu 10.5 yıl sonra, Mayıs 2013’de ödenmiştir. Ama AK Parti iktidara geldiğinde 232.2 milyar dolar olan Toplam borç miktarı 12 yıl sonra, 2014 yılı sonunda 606.2 milyar dolara yükselmiştir” dedi.

İnoğlu, son olarak, “Saadet partisi olarak Türkiye’nin ekonomik durumunu ana hatları ile sizlere sunduk. Ülke gerçekleri konusunda bilgilendirilen halkımızın seçim sandığının başına gittiğinde tercihini Saadet Partisi’nden yana kullanacağından emin olabilirsiniz. Çünkü bu milletin her ferdi Yaşanabilir Bir Türkiye’nin, Yeniden Büyük Türkiye’nin ve tüm insanlığın refah, barış ve huzur içinde olduğu Yeni Bir Dünya’nın kurulmasını ister. Bu amacın gerçekleşmesi için Saadet Partimiz her zaman ki gibi çalışacaktır” sözlerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.