Fabrikada peynirli makarna yiyen 350 işçi zehirlendi!

Fabrikada peynirli makarna yiyen 350 işçi zehirlendi!

Türkiye'de yemekten zehirlenme olayları çok yaygın. Son olarak Manisa'da bir fabrikada peynirli makarna yiyen 350 işçi zehirlendi.

Ülke genelinde binlerce fabrika faaliyet gösteriyor. Söz konusu fabrikalarda yemek işlerini ise genellikle özel firmalar üstleniyor. Türkiye'de yemekten zehirlenme vakaları çok yaygın. Son olarak Manisa'da peynirli makarna yiyen 350 fabrika işçisi zehirlendi.

Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren bir fabrikada çalışan 350 işçi, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Olay, dün öğle saatlerinde meydana geldi. İddialara göre işçilere öğle yemeği olarak servis edilen yemekten sonra birçok kişi mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvurdu. Zehirlendiği belirlenen işçilerin 29'u hala tedavi altında.

Hastaneye getirilenlerden Mehmet Ali Keskin, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Eşi Fatma Keskin'i hastaneye getirdim. Ben de aynı yemekleri yedim ve bir sorun yaşamadım. Dün akşam eşi beni aradı ve eve dönmemi istedi çünkü kendisi hastaydı. Duraktan aldım ve eve götürdüm. Dün peynirli makarna yemişlerdi ve o gece ishal olmuş. Ancak durumları ciddileşmedi. Ancak bugün daha fazla kişi etkilendi. Şu anda kendisi serum tedavisi görüyor ve durumu iyi."

Olayın ardından adli ve idari soruşturma başlatıldı. İş yeri yetkilileri, olayın ardından işçilere destek sağlamak amacıyla gerekli önlemleri aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum