Ezeli rekabette 368. randevu

Ezeli rekabette 368. randevu

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Ligde yapacakları 2011in son derbiyle birlikte, tarihlerinde 368. kez karşı karşıya gelecek

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Spor Toto Süper Lig’de yapacakları 2011’in son derbiyle birlikte, tarihlerinde 368. kez karşı karşıya gelecek. Türk Telekom Arena’da oynanacak olan karşılaşma saat 19.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılığını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yapacak. Şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bulunduğu Papazın Çayırı olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 102 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 367 maçtan 140’ını kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 111 maçta ise eşitliği bozamadı.

 

Sarı Kanaryaların attığı toplam 514 gole, Cim Bom 464 golle karşılık verdi. Galatasaray ile Fenerbahçe, 54. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 106 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 44-29 üstünlük kurdu. Ligdeki 33 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 138 gole, sarı-kırmızılılar 103 golle karşılık verebildi. İki takım arasında geçen sezon ligde yapılan maçlarda taraflar Kadıköy’de 0-0 berabere kalırken, Türk Telekom Arena’daki ilk derbide kazanan taraf 2-1’lik skorla konuk Fenerbahçe oldu.

 

DERBİLERE FENERBAHÇE DAMGASI

 

Yılın son derbisi öncesi, Fenerbahçe’nin, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda lig maçlarında galibiyet ve gol sayısı açısından büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ile ligde oynadığı son 13 maçtan 8’ini kazanıp, 4’ünde berabere kalırken, sadece 1 kez kaybetti. Sarı-lacivertliler, Galatasaray karşısında ise son 13 lig maçından 10’unu kazanıp, 2’sinde berabere kalıp, yine sadece 1’ini yitirdi. Ezeli rakipleri ile yaptığı son 26 lig maçında sadece 2 kez yenilen, 18’ini kazanan, 6’sında da berabere kalan Sarı Kanaryalar, bu maçlarda rakip fileleri toplam 43 kez havalandırıp, kalesinde 21 gol gördü.

 

AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.