'Evlendirme programları aileye zarar veriyor'

'Evlendirme programları aileye zarar veriyor'

Aile İletişim Uzmanı Arif Özutku, televizyonlarda yayınlanan evlendirme programlarının aile mahremiyetine zarar verdiğini söyledi

Bu tür programların aile kurma yerine boşanmayı teşvik ettiğini belirten Özutku, yaptığı açıklamada eşler arası sevgi, saygı, hoşgörü ile mahremiyet ve birbirini anlamanın olmadığı yerde aile mefhumundan bahsetmenin imkansız olduğunu kaydetti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK)Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un aile kutsallığını zedeleyecek yayınlar yapılmasına yönelik yaptırım uygulaması gerektiğini vurgulayan Özutku, "Yapılan istatistiki çalışmalara göre bu tür programlarla yapılan evliliklerde bir tek bile mutlu yuva kurulmadı. Televizyon kanallarının çöpçatan programları ile kadının satın alınacak bir meta gibi gösterilmesinin insanlık onuru ile bağdaşmıyor." diye konuştu. Bu tür yayınların aynı zamanda genç kızlara kötü örnek olduğunu kaydeden Özutku, şunları söyledi: "Evlendirme adı altında yapılan bütün programlar aile mahremiyetine büyük zarar veriyor. İki kişinin bileceği aile konuları 73 milyonla paylaşılıyor. Aile kutsiyeti birilerinin televizyon programı yapacak kadar oyuncağı değil. Çöpçatan programları aile kurma yerine genç kızlara kötü örnek oluyor. Bizim gelenek, görenek, örf, anane ve inanç değerlerimize göre yuva kurmanın kuralları bellidir."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.