Evimi satarım  takımı satmam

Evimi satarım takımı satmam

Ereğli Belediyespor Bayan Voleybol Takımı'nı zor günler bekliyor. Başkan Hüseyin Oprukçu: Banka kredisi çekerek takımı ligde tutmuştum. Takımı ligden çeken başkan konumuna düşmem. Gerekirse evimi satarım, ama takımı satmam

Türkiye Voleybol Bayanlar 1. Ligi'nde mücadele eden Ereğli Belediyespor ekonomik zorluklarla boğuşuyor. Geçtiğimiz sezon son maçta mucizevi bir şekilde ligde kalan Ereğli Belediyespor'u sponsor bulamadığı takdirde gelecek sezon daha zor günler bekliyor. Geçtiğimiz sezonda son maç öncesi oyuncularının birikmiş alacaklarını ödeyebilmek için banka kredisi çeken ve takımın ligde kalmasını sağlayan Ereğli Belediye Başkanı ve Ereğli Belediyespor Başkanı Hüseyin Oprukçu, “Sponsora ihtiyacımız var. Eğer takıma yeni kaynak bulamazsak gelecek sezon bizim için daha kötü olur. Fakat sponsor bulamadığımız takdirde takımı ligden çekecek değilim. Bu güne kadar pek çok kez kendi cebimden kaynak aktardım. Yine aynı şeyi yaparım. Asla takımı ligden çeken başkan konumuna düşmem, gerekirse evimi satarım” ifadelerini kullandı.

KONYA FİRMALARINDAN UMUTLUYUZ

Sezon bitiminden beri sponsor arayışlarını sürdürdüklerini belirten başkan Oprukçu, “Ancak bu zamana kadar hiç bir gelişme yok. Yeni belediye kanunu ile birlikte artık spor kulüplerine toplam gelirden ancak yüzde 7 oranında kaynak ayırabiliyorsunuz. Bu da bizim için sadece bir sporcunun yıllık alacağı demek. Şu anda bekliyoruz. Borçla nereye kadar gider bu takım bilmiyorum. Ama bu takım bir şekilde 1. ligde devam etmek zorunda. Sponsor arayışlarımız devam ediyor. Konya'dan umutluyuz. Dizilere, başka spor branşlarına sponsor olan pek çok büyük firma var. Torku, Atiker gibi büyük şirketler elini taşın altına koyabilir. Tanıtıma ihtiyacı olan pek çok firma var” diye konuştu.

KONYA'DAN BİR TEBESSÜM GÖREMİYORUZ

Konya'nın Ereğli'yi ötelediğini iddia eden Oprukçu, “Konya'yı seviyoruz. Konya'ya karşı aidiyet hissediyoruz ancak Konya'dan bir tebessüm göremiyoruz. Bu güne kadar bir fayda görmedik. Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile hiç göreceğimizi sanmıyoruz. Uzak olması en büyük sıkıntı. Yarım saatlik bir toplantı için Konya'ya gitmemiz gerekse tüm günümüz yolda geçiyor. Bu kadar büyük hinterlandı olan bir il olmaz. Ereğli il olmak istiyor ama yapmıyorlar. O zaman sahiplenin ilçeyi oda yok. Ereğli Belediyespor'a Konya sahip çıkmalı ki Ereğli'yi sahiplendiklerini göstermeliler” dedi.

YA MEYVE VERİN YA DA GÖLGE ETMEYİN

Ereğli denildiğinde ilk akla gelen yerin Zonguldak Ereğli olduğu gerekçesiyle Ereğli Belediyespor ismine Konya eklenmesi gerektiği ile ilgili kamuoyunda oluşan yaygın kanaate de değinen başkan Oprukçu, “25 kuruş faydanızın olmadığı yerden beklentiniz de olmasın. Konya'nın yiğitleri, ağaları, beyleri var. Oturup düşünmeliler. 'Biz bu Ereğli'ye ne verdikte ne bekliyoruz' demeliler. Biz bir tebessüm görsek niye Konya'ya olan aidiyetimizi göstermeyelim. Bugüne kadar Konya bize ne vermiş? Hukuki bağlılığın dışında ne bağ var aramızda? Konya bize sıkıntıdan başka bir şey vermedi. Tramvayların renginin ne olması konusunda anket kampanyasına milyonlarca lira harcayan Konya Büyükşenir Belediyesi alsın bize birkaç oyuncu takımın adını Konya Belediyesi Ereğlispor yapalım. Bize ya meyve versinler ya da gölge etmesinler”ifadelerini kullandı.

YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum