Ette yanlış politika

Ette yanlış politika

Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ramazan Gürbüz, Bakanlığın ette ve hayvancılıkta izlediği yanlış politikalar neticesinde et sorununun ortaya çıktığını söyledi

Konya Veteriner Hekimleri Odası 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi. 871 delegenin delegesi bulunan Konya Veteriner Hekimleri Odası Genel Kurul Toplantısı’nda mevcut başkan Ramazan Gürbüz, tek listeyle aday oldu. Her 2 yılda bir genel kurulun yapıldığı odada geçmiş dönemin faaliyet raporu okundu. Görevde oldukları 2 yılda yaptıkları faaliyetleri okuyan Konya Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Prof. Dr. Aşkın Yaşar, “Oda hizmetlerinin daha profesyonel bir şekilde yapılmasını sağladık. Meslektaşlarımız arasında iletişimin daha üst seviyeye taşınması için ortak internet portalı kurduk. Posta çeki açılarak, ilçelerde görev yapan veteriner hekimlerinin aidat ücretlerini ödenmesini kolaylaştırdık. Eğitim programları düzenleyerek göreve yeni başlayacak olan genç meslektaşlarımıza gerekli pratik eğitimlerini verdik. Konya Veteriner Hekimleri Odası olarak hala 15 ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisine burs verilmektedir” dedi.

“BAKANLIK POLİTAKALIRI İYİ YÖNETEMİYOR”

Faaliyet raporunun okunmasından sonra söz alan yeni dönem de Konya Veteriner Hekimleri Odası Başkan adayı olan Ramazan Gürbüz, ülkenin özellikle son 2-3 yıldır hayvancılıkta ve et üretiminde zor günler geçirdiğini söyledi. Uzun vadeli bir hayvan politikasının olmamasının kırmızı et sorununu ortaya çıkardığını dile getiren Ramazan Gürbüz, “Bakanlığın son 2 yıldır yanlış politikasından dolayı ülkede kırmızı et sorunu ortaya çıktı. Kırmızı et ihtiyacını gidermek için yapılan et ithalatı da tam anlamıyla çözüm olmadı. Ayrıca biz Veteriner Hekimleri Odası olarak et ve hayvan ithalatını istemiyoruz. Bu kadar ekilebilir alanımız olmasına rağmen gerektiği kadar faydalanamıyoruz. Elinizdeki imkânları iyi kullanamazsanız ülkenin kalkınması mümkün değildir. Acilen ihtiyacın giderilmesi için et politikası ve ülkeye faydalı olacak uzun vadede hayvan politikası oluşturulmalıdır. Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı, insanlar kurban kesecek hayvan bulamayacak, bulanlar ise çok pahalıya kesmek zorunda kalacak” diye konuştu.

“POLİTİKACILAR BİZLERİ DİNLEMİYOR”

İhtiyaçların acilen giderilmemesi durumunda önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlarla ülkenin zor durumda kalacağını belirten Ramazan Gürbüz, “Herkesin kendi bildiği işi yapması gerekir. Yoksa ülkenin et ihtiyacı çözülemez” dedi. Şap hastalığı hakkında da bilgi veren Gürbüz, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin dört bir yanında şap hastalığı bulunmakta. Buradaki sorun denetim ve yönetmelik eksikliğinden kaynaklanmakta. Politikacılar bize fazla değer vermiyor ve bizi dinlemiyorlar. Veteriner Hekimleri Odası olarak görüşlerimizin alınması gerekir. Bu sorunlar bizim desteğimiz olmadan çözülmeyecektir.”

Konya Veteriner Hekimleri Odası 43. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde tek listeyle aday olan Ramazan Gürbüz yeniden başkanlığa seçildi. Yönetim kurulunda ise Rıza Temizci, Aşkın Yaşar, Adnan Öztürk ve İ. Halil Sözmen yer aldı.

MUSTAFA AKÇA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.