Et fiyatları yükseliyor

Et fiyatları yükseliyor

Geçtiğimiz aylarda düşüşe geçen et fiyatları, Ramazan ayında artan talep ile birlikte tekrar yükseldi. Fiyat artışında besicilere verilen desteklemenin sona ermesinin etkili olduğu belirtiliyor

Geçtiğimiz aylarda düşüşe geçen et fiyatları, Ramazan ayında artan talep ile birlikte tekrar yükseldi. Fiyat artışında besicilere verilen desteklemenin sona ermesinin etkili olduğu belirtiliyor.

Özel bir işletmede veteriner hekim olarak çalışan Birol Mutluer Ramazan ayında fiyatlarda yükseliş olduğunu söyledi.  Ramazan ayının işlerini açtığını belirten  Birol Mutluer, “Ramazan ayı bereketin artığı bir vakit. 11 ayın sultanı Ramazan 12 ayda bir geliyor. Herkes akşam evine giderken bir şeyler götürmek istiyor. Bir kişi askeri ücret dahi alsa Ramazan da bir kez evine et götürmeye çalışıyor. Ramazandan sonrada et satışları yavaşlıyor. Durum böyle olunca da et fiyatları yükseliyor” dedi. Et fiyatlarının Ramazan ayından önce yükselmeye başladığını ifade eden Birol Mutluer, “Temmuz ayında hayvan başına verilen 300 liralık teşvik kaldırıldı. Karkas ete uygulanan gümrük vergisi de yüzde 75′e yükseldi. Bunun sonucunda et fiyatlarında dalgalanma başladı. Küçük çiftçi bu teşvikten yararlanmak için hayvanlarını kestiriyordu. Teşvik bitince çiftçide hayvan kesimini durdurdu. Bunun  sonucunda  bir miktar fiyatlar yükseldi" diye konuştu.

Birol Mutluer şunları söyledi: "Dana kıyma 18 TL, Dana kuşbaşı 20.5 TL, dana biftek- rosto 26 TL, dana pirzola 25 TL, dana bonfile 35 TL, sucuk 23 TL, sosis 18 TL, pastırma 38 TL, pastırma bonfile 45 TL, gövde kuzu eti 28 TL, kuzu çatal but 31 TL, kuzu pirzola 41 TL, kuzu gerdan 25 TL,tavuk gövde 4.50 TL, tavuk baget 6 TL, tavuk but 6.50 TL, tavuk kanat 8 TL."

 

MEHMET ALİ ÖZYER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.