Esnaflar, devletin ve milletin yanında oldu

Esnaflar, devletin ve milletin yanında oldu

Konya esnafı, her zaman devletinin ve milletinin yanında oldu. Esnaf, tüm fedakarlığına rağmen pandemi sürecinde hak ettiği ve beklediği değeri göremedi. Tüm olumsuzluklara rağmen esnaflar, yetkililere yine de teşekkür etti

34. Ahilik Haftası Kutlamaları Konya’da dün itibariyle başladı. Ahilik haftası kutlamaları Konya Valiliği, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret İl Müdürlüğü, Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi, Meram Belediyesi, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversite’sinin destekleri ile gerçekleştiriliyor.

HER ZAMAN DEVLETİMİZİN YANINDA OLDUK

Ahilik kutlamaları ile ilgili değerlendirmede bulunan veren Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, şunları ifade etti: “Ahilik, Anadolu Selçukluları döneminde başlayan Osmanlı da devam eden ve günümüze kadar gelen önemli bir mirastır. Bu mirasın yeni nesile tam olarak tanıtılması gerekiyor bugün birçok öğrenci ahilik haftası ne ifade ediyor bilmiyor. Pandemiden ve yasaklardan en çok etkilenen esnaf odası olarak imkânlarımız dâhilinde her zaman devletin yanında olduk. Kapanmalar başladıktan sonra esnaf kardeşlerimize devletimizin destekleri oldu devlet büyüklerimiz belediyemiz bizim yanımızda oldular, Allah razı olsun. Ancak bizim aldığımız yardımlar ancak kapalı kaldığımız süreçte yaşadığımız borçlanmaya yeter şuan iş yapan esnaflarımız kapalı olduğumuz sürede edinilen borçları kapatıyor inşallah yeni bir kapanmayla karşı karşı kalmayız esnafımız yeni bir kapanmayı kaldıramaz.”

2-6-1067x800.jpg

DEVLETİMİZİN BABALIĞINI GÖSTERMESİ LAZIM

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Mehmet Adil ise Ahilik anlayışının yeni nesillere tam olarak aktarılması gerektiğini vurgulayarak “Ahilik, insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden bugün bile yararlanılmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere halen önem verilmektedir.

2-5-1200x800.jpg

Kahveciler çay ocakları ve büfeciler olarak her zaman devletimizin yanında olduk. Pandemi şartlarının zorluğu ve içerisinde bulunduğumuz zor durumda yeni bir zorluk çıkarmamak adına devletimizin yanında olduk. Devletimizin kapanma sürecinde bizlere destek oldular. Ancak bu yardımların biraz daha fazla olması gerekirdi. Özellikle devletimizden bir babalık yapmasını faizsiz kredi desteği sağlamasını bekledik ancak şuan için böyle bir durum söz konusu değil inşallah devlet büyüklerimiz 15 -16 ay iş yapamayan kahveciler kantinci esnaf kardeşlerimiz desteklerini artıracaktır” dedi.

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.