Esnaf yeni dönemi bekliyor

Esnaf yeni dönemi bekliyor

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Bekir Duvarcı yaptığı açıklamada seçim sonuçlarını değerlendirirken önümüzdeki dönem beklentilerini açıkladı

12 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını temenni eden Duvarcı, bu süreçten sonra hükümetin esnaflar için yapacağı çalışmaları sabırsızlıkla beklediklerini söyledi. Duvarcı, “Ülkemizin vazgeçilmezleri olan siyasi partilerimiz milletimiz tarafından değerlendirilmiş ve AK Parti yeniden iktidara gelmiştir. Seçimlerin tamamlanmasının ardından şimdi sırada ülke olarak yaşadığımız sıkıntılar ve esnafların durumları vardır. Esnaf kesiminin sorunları bir kez daha gündeme getirilmeli” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar olarak Torba Yasa’dan önemli oranda faydalandıklarını da dile getiren Duvarcı, “Yasa ile devletimize olan borçlarımızı yeniden yapılandırdık. Çeşitli nedenlerle emekli olamayan esnaflarımızın emekli olmaları için sağlanan olanakları değerlendirdik. Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla aldığımız kredilerin faizlerinin indirilmesi limitlerinin yükseltilmesi bizleri mutlu etmiştir. Önümüzdeki dönemde hükümetimizden ve parlemontada marketler yasasının çıkarılmasını, KOSGEB desteklerinden esnaf ve sanatkarlarımızın daha fazla yararlanabilmesini, herkesin kazandığı oranda vergi vermesini, vergi sayısı ve oranlarında düşüşler olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Hükümetin ekonomik alanda alacakları kararlarda ekonomik zincirin en zayıf halkası olan esnaf sanatkarlara ayırımcılık yapılmasını da öneren Duvarcı, “Esnaf teşkilatının görüşleri doğrultusunda özel destek programları hazırlanması ve üretime ivme kazandırılması için önce girdi maliyetleri düşürülmeli. Ar-Ge Teşvik Yasası’ndan yararlanamayan esnaf sanatkarlara yönelik yeni çalışmalar yapılması bizleri mutlu edecektir. Bu beklentiler içerisinde yeniden göreve gelen hükümetimize ve başta Konya olmak üzere tüm Milletvekillerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.