Esnaf desteklerden yararlanmalı

Esnaf desteklerden yararlanmalı

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliğinin katılım öncesi mali yardım aracı olan IPAnın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımları esnaf ve sanatkarlara anlat

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliği’nin katılım öncesi mali yardım aracı olan IPA’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımları esnaf ve sanatkarlara anlatıldı. Esnafın bu desteklerden yararlanması istendi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğü tarafından tüm esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak toplantı düzenlendi. Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu’ndaki toplantıda Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun esnafı ilgilendiren boyutuna dikkat çekilerek esnafın da bu desteklerden yararlanması istendi. Toplantıya odaların temsilcileri de katıldı.
Toplantıda konuşan Konya Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörü Ali Ergin, “Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yatırımcılara hibe vermek için başvuru çağrı ilanlarına çıkıldı. Birinci çağrıda 30 gün süreli olan yatırımlar ele alındı. Uygulama süresi 30 günü geçenler ikinci ilandan destek başvurusu alabilecek” dedi. Desteklerin üç ana tedbirden oluştuğunu da belirten Ali Ergin, “Et ve süt üretimi için, tarım ve balıkçılığı geliştirmek için ve kırsal faaliyetleri artırmak için olmak üzere üç ana tedbir oluşturuldu. Kırsal alanda yapılması zorunlu olan projelere yüzde 50 ile 60 arasında destek verilecek. Tarım ve balıkçılık desteklemeleri için ise süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, meyve üretimi ve balıkçılık konularında yatırım yapılması gerekecek. Son tedbir olan kırsal faaliyetler ise süs bitkileri ve arıcılık, yerel işletmeler, kırsal turizm konuları ve kültür balıkçılığı başlıklarından oluşuyor. Bu faaliyet alanlarının hepsi esnafımızı da yakından ilgilendiriyor. Bu yüzden esnafımızın da bu desteklemelerden yararlanabilmek için gerekli çalışmayı yapması gerekiyor. Bugün burada esnafımızın Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteklerinden nasıl yararlanacağı konusunda esnafımızı bilgilendiriyoruz” dedi.
Desteklemeye ilişkin çağrıların bütçesini de açıklayan Ali Ergin, “Birinci başvuru ilanı için ayrılan bütçe 91 bin 800 avro; ikinci başvuru ilanı için 100 milyon 894 bin avro bütçe ayrılmıştır. Projeler ise birinci başvuru ilanı için 1-15 Ağustos tarihleri arasında, ikinci başvuru ilanı için 5-20 Eylül tarihleri arasında kabul edilecek” diye konuştu.
Daha sonra Proje Çağrı Merkezi’nden gelen uzmanlar Adnan Dündar ve Özlem Çetin, projenin içeriği hakkında esnafı bilgilendiren bir sunum yaptı. Sunumda esnafın desteklemelerden nasıl yararlanacağı anlatıldı.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.