Esmer soyadlı beyaz yürekli

Esmer soyadlı beyaz yürekli

Torku Konyaspor U14 takımı Işık Okulları'nın düzenlediği ve Türk spor camiasının önde gelen isimlerininde katıldığı “Spor'a Işık Tutanlar” ödül töreninde fair-Play ödülüne layık görüldü.

Torku Konyaspor U14 takımı Işık Okulları'nın düzenlediği ve Türk spor camiasının önde gelen isimlerininde katıldığı “Spor'a Işık Tutanlar” ödül töreninde fair-Play ödülüne layık görüldü. Ödülü Torku Konyaspor adına antrenör Tarkan Esmer aldı

Torku Konyaspor U14 takımı geçtiğimiz sezon oynanan Tarsus İdmanyurdu maçında gelişen olaylar nedeniyle Işık Okulları'nın düzenlediği Spora Işık Tutanlar Fair-Play Ödülü'ne layık görüldü. Sosyal medya ve spor kamuoyunda uzun süre gündemde kalan ve tartışılan konuda ödül alan antrenör Tarkan Esmer “Bu ödülü  iyi insanlar ve iyi insanları yetiştirenler için bütün Konya adına alıyorum” dedi. Torku Konyaspor U14 takımı geçen Ocak ayında deplasmanda oynanan Tarsus İdmanyurdu maçında elle kontrolle bulduğu golün ardından hakemin golü geçerli sayması nedeniyle soyunma odasına 1-0 önde girmiş, ikinci yarının başında ise bu haksız golü kabul etmeyerek Tarsus İdmanyurdu'nun gol bulmasına izin vererek büyük bir fair-play örneği sergilemişti.

VİCDANEN RAHATSIZ OLMUŞTUM

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Torku Konyaspor akademi ligleri U14 takımı antrenörü Tarkan Esmer, “5 Ocak tarihinde oynanan Tarsus İdmanyurdu maçında gerçekleşti olay. İlk yarının son dakikalarında hakemin göremeyeceği bir pozisyonda oyuncumuz topu elle kontrol ederek kendine avantaj sağladı. Pozisyonun sonucunda gol oldu ve hakem golü geçerli saydı. Rakip gole itiraz etmesine rağmen ilk yarı bizim 1-0 üstünlüğümüz ile sonuçlandı. Devre arasında oyuncularımızla konuştuk. Bu golün bize yakışmadığını, bu şekilde galip gelmememiz gerektiğini, futbola, rakibe, hakeme saygı açısından bu golün beni vicdanen rahatsız ettiğini söyledim. İkinci yarının başında rakibe müdahale etmemelerini, gol bulmalarına izin vermelerini istedim. Onlarda bunu yaptı ve Tarsus İdmanyurdu 1-1'lik eşitlik sağladı. Ancak maçı yine de 4-1 kazandık. Rakip takım başkanı ve hakem de dahil olmak üzere herkes bizi tebrik etti. Bu olay bir şekilde sosyal medyaya düştü ve federasyonun sitesinde yer aldı. Çok olumlu geri dönüşler aldık” dedi.

GENÇLERE VERİLECEK MESAJLAR ÖNEMLİ

Olayın üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen geçtiğimiz günlerde kendisini İstanbul'dan aradıklarını söyleyen Esmer, “Bizim o maçtaki hareketimizden dolayı Fair-Play ödülüne layık görmüşler. Ünal Aysal, Fikret Orman gibi spor camiasının önde gelen pek çok isminin katıldığı gecede Konyaspor'u temsil ettik. O maçta benim yaptığım oyunculara doğru yolu göstermekti. Benim söylemim eyleme dönüştü. Bu eylemse toplumsal anlamda yankı buldu. Ve son olarak da bu ödülle taçlandı. Gençlere verilecek mesajların önemli olduğunu düşünüyorum. Doğru mesajlar verirsek gelecekte şuan futbolumuzun içinde bulunduğu sıkıntılı süreçlerden kurtarabiliriz. Fair-Play ruhunu çocuklarımıza aşılamalıyız” dedi.

YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.