Esen’e spor salonunda ziyaret

Esen’e spor salonunda ziyaret

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ve Basketbol İl Temsilcisi Alper Arıkoğlu, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Eseni, Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezinde ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen,  en iyi ulusal ve uluslararası organizasyon yapan belediye olduklarını ve belediye olarak spor altyapısı, 14 branşın yer aldığı Spor Kulübü, modern tesisleriyle Konya sporuna ve spor turizmine önemli katkı sağladıklarını söyledi.

Konya’nın en büyük amatör spor kulübüne sahip olduklarını ve herkesin spor yapması için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen; “Selçuklu Belediyespor Kulübü olarak Konya’nın en büyük spor kulübüyüz. Yine Konya’da en fazla spora yatırım yapan belediye Selçuklu Belediyesi oldu. Konya’da olimpik ölçülerde stadyumu olan ve Orta Anadolu’nun en büyük spor kompleksine sahip olan bir belediyeyiz. Bunun yanında mahalle spor alanlarımızla da sporun her mahalleye yayılmasına öncülük ettik. Bu manada Konya’yı bir spor merkezi haline getirdik ve cazibe merkezi oldu. Konya ekonomisi bu etkinliklerden parasal olarak faydalanmıştır.
Uluslararası maçlar, konserler, gösteriler, toplantılar ve bölgesel spor etkinlikleri ile hizmet vermeye devam eden Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi  Efes Cup 7 ve  Avrupa Milli Takımlar Taekwondo Şampiyonası gibi iki önemli organizasyona  ev sahipliği yaptı. Amatör spora verdiğimiz değerin en güzel göstergesi bu salon olmuştur. Türkiye’nin sayılı spor komplekslerinden birini Konya’ya kazandırdık. Gençlerimize ve çocuklarımıza spor yapabilecekleri alanlar tesis etmek ve onları kötü alışkanlıklardan kurtarıp bedenen ve ruhen eğitilmelerini sağlamak için böyle tesislerin sayısı artmalıdır. Ayrıca önümüzdeki günlerde velodrom ve tam olimpik yüzme havuzunun projesi tamamlanacaktır. Bu projeler tamamlandığında Konya uluslar arası bir tesisi daha kazanmış olacaktır.”dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.