Esed Yönetimi, Ölen Askerlerin Cesetlerini Kamyonlarla Taşıyor

Esed Yönetimi, Ölen Askerlerin Cesetlerini Kamyonlarla Taşıyor

Suriye'de çatışmaların yoğunlaştığı Halep'in Han Asel bölgesinin muhaliflerin eline geçtiği belirtildi.

Suriye'de çatışmaların yoğunlaştığı Halep'in Han Asel bölgesinin muhaliflerin eline geçtiği belirtildi. Çatışmalarda ölen 550 Esed askeri Han Asel'e giden Suriye Kızılay’ına ait kamyonlarla taşındı.

Muhalifler ile yönetime bağlı ordu arasındaki çatışmalar ülke genelinde devam ediyor. Ülkenin ikinci büyük kenti olan Halep'in Han Asel bölgesi muhalifler ile Esed ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Uzun süre devam eden çatışmalarda çok sayıda asker öldürüldü. Sokakların adeta askerlerin cesetleri ile dolduğu Han Asel'de muhalifler Suriye Kızılay'ının askerlerin cesetlerini almalarına izin verdi. Muhalifler, Han Asel'e çağırdıkları Suriye Kızılayı görevlilerine ölen askerlerin ailelerine teslim edilmesi için taşımalarına izin verdi.

Yayınlanan görüntülerde Han Asel'e Suriye Kızılay'ına ait çok sayıda kamyonun gittiği görülüyor. Kızılay ekipleri sokaklarda bulunan asker cesetlerini tek tek toplayarak kamyonlara yüklüyor. Kamyonlara üst üste istiflenen asker cesetlerine, görevlilerin gerekli hassasiyeti gösterilmemesi dikkat çekiyor. Toplanan cesetler, daha sonra oluşturulan konvoy eşliğinde yönetimin kontrolündeki bölgelere taşınıyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.